Prezidențiabilul Liviu Dragnea – demonstrație de adulație

Liviu Dragnea s-a alintat, în fața delegaților din teritoriu: a pozat în viitorul președinte al României și a tras cu plugul patriotic peste toate domeniile vieții sociale, economice și politice. Un discurs de o oră, construit doar pentru a plasa întrebarea retorică de la sfârșit, unui public  total sedus, îngenuncheat, idolatru: ”Vreți să mai fiu președintele vostru? Așa va fi! Nu vă îndoiți niciodată”. La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a produs una dintre cele mai nerealiste prezentări ale României, aruncând cu cifre amețitoare, și alocând miliarde de euro peste Anul Centenar, peste locuințele pentru seniori, peste sistemul medical sau de învățământ; a anunțat ba înființarea ”Tribunalelor de achiziții”, ba modificarea Legii redevențelor, a Legii minelor, sau adoptarea Legii lobby-ului. Un falset prelung a acompaniat discursul presărat cu obsesii feministe și slujiri către Liviu Dragnea. Doamna Dăncilă citește fără să clipească, orice i se pune sub ochi.

Sceneta ”dizidenților de 48 de ore” a dat de lucru televiziunilor

Congresul a beneficiat de o regie specială: pentru a nu fi chiar confundat cu un congres PCR, au fost inventați ”dizidenții de 48 de ore”, care s-au agitat în fața camerelor de luat vederi și s-au dat loviți de lipsa de democrație de la Congres, pe motiv că nu pot lua cuvântul, pentru a-și susține propria candidatură. Așa s-a întâmplat cu falșii agitatori Ecaterina Andronescu, Nicolae Bănicioiu, Codrin Ștefănescu și Cătălin Rădulescu. Drept pentru care Andronescu și Bănicioiu și-au și retras candidaturile, deși reușiseră să și le înscrie, cu o zi înainte. Numărul 2 din partid a fost adjudecat fără luptă de Viorica Dăncilă. Un spectacol penibil al opiniilor divergente cu termen redus a făcut din ziua congresului PSD o telenovelă de televiziune.

Manifestanții #rezist și-au făcut și ei treaba: au fost luați cu duba

Forțe de ordine masive au fost solicitate să apere lucrările Congresului. Sute de jandarmi au păzit Sala Palatului, dând senzația unui asediu produs de grupări ilegale, asupra unui eveniment respectabil. Manifestanții #rezist s-au îmbulzit spre forțele de ordine, făcându-și și ei treaba, cum mărturisea unul dintre indignați. O televiziune de știri, interzisă la Congres, a transmis din stradă, iar celelalte s-au mulțumit cu transmisia directă asigurată exclusiv de o altă televiziune de știri, agreată de PSD.

Congresul a resetat prioritățile PSD, după obsesiile lui Liviu Dragnea. Responsabilitatea rostogolirii României spre modele estice nu mai aparține, de acum, unui singur om, ci unui întreg partid, a unei întregi coaliții aflate la guvernare.


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).


Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
PARTENERI - GSP.RO
Gest neașteptat al unei jucătoare de tenis la US Open. „Nu o fac și bărbații?”. Ce a făcut franțuzoaica
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Observatornews.ro
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
A murit Louie Anderson
Știrileprotv.ro
A murit Louie Anderson
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
Telekomsport
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale