Mergi direct la conținut »
Editorial de Claudiu Săftoiu. Răzbunarea cruntă a lui Donald Trump – FBI spânzurat în piața publică
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Editorial de Claudiu Săftoiu. Răzbunarea cruntă a lui Donald Trump – FBI spânzurat în piața publică

Editorial de Claudiu Săftoiu. Răzbunarea cruntă a lui Donald Trump – FBI spânzurat în piața publică

Establishment-ul politic de la Washington a explodat: Donald Trump a aprobat desecretizarea unui memorandum al republicanilor, care ar arăta că FBI, dar și Departamentul de Justiție, i-au favorizat în 2016 pe democrați, în dauna candidaturii lui, ”inventând” presupuse ingerințe rusești pe lângă echipa de campanie republicană.

Trump îi distruge pe democrați cu armele lor

Practic, Trump intenționează să schimbe complet pe invers perspectiva indusă de presa partizană democraților – care l-a pictat drept o marionetă a lui Vladimir Putin – cu o versiune care ar demonstra cum au stat lucrurile cu adevărat. Președintele republican al ”Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților”, Devin Nunes, a trecut peste opoziția membrilor democrați din Comisie, și a trimis către Congres un ”Memorandum” devastator. Donald Trump a permis declasificarea lui.

Spionul Steele cel ostil lui Trump ar fi fost plătit de democrați, iar FBI a mușcat  momeala

În sinteză, documentul arată că declanșarea investigației FBI asupra apropiaților lui Trump, în plină campanie prezidențială, a pornit de la o ”făcătură” fabricată în interiorul FBI, pe  partizanat politic democrat. Astfel, punerea sub ascultare a consilierului Carter Page, de către FBI, cu concursul Departamentului Justiţiei, cu începere din octombrie 2016, a pornit de la informații aduse de un fost spion britanic, Christopher Steele. Acesta a fost angajat de un cabinet american plătit, la rândul său, de campania lui Hillary Clinton. Prin urmare, republicanii acuză FBI că nu a adus la cunoştinţă  judecătorilor, care au autorizat punerea sub ascultare, că echipa de campanie a democraților a finanțat un dosar anti-Trump, și că Steele îi era ostil lui Trump, fiind plătit de tabăra politică adversă.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Un război uzură, contraproductiv, a început: Președintele SUA versus FBI

Când Donald Trump acuză responsabili de rang înalt – unii puși în funcție, paradoxal, chiar de el – că politizează „procesul sacru de investigaţie” din FBI, deschide o adevărată ”cutie a Pandorei”. Culegerea de date, de informații, procesarea lor specifică intelligence-ului, va rămâne mereu un atribut exclusiv, strict confidențial, al serviciilor de informații. Fabricarea unor ”informații de primă sesizare”, pe cât de plauzibilă, este pe atât de greu de probat. Ceea ce este însă de remarcat este reacția mai mult decât virulentă a taberei democrate, care își vede prăbușită ofensiva pe care ar fi orchestrat-o, în timpul Administrației Obama.

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus
Recomandări

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul infectat are și el coronavirus

 

Noul președinte scutură măreața America de complicități perfide

Apele politice sunt tulburi în America lui Donald Trump, care beneficiază de un boom economic excepțional, datorat stilului președintelui țării: abrupt, frontal, nediplomatic, dar perfect orientat spre business și spre refacerea economiei. După succesul remarcabil și aprobarea națională a discursului său despre ”Starea Națiunii, Donald Trump a început să câștige segmente din electorat, îndeobște ne-republican. Sloganul victorios în alegeri, ”Make America great again!”, îi permite celui de-al 45-lea președinte american să iasă din conformismul păgubos al clasei politice și amenințe complicitățile perfide ale rețelelor politice – ori cu serviciile de informații, ori cu mass-media de ”mainstream”, ambele (sur)prinse în războaiele altora.

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul
Recomandări

Corespondența din Milano, de la trimisul special Libertatea. Cum titrează presa italiană coronavirusul

 

Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).

Close
Închide
  Close