Mergi direct la conținut »
"Omul copac" din Bangladesh a fost operat cu succes! Intervenția a durat peste 3 ore
Ştiri Libertatea > Ştiri > "Omul copac" din Bangladesh a fost operat cu succes! Intervenția a durat peste 3 ore

„Omul copac” din Bangladesh a fost operat cu succes! Intervenția a durat peste 3 ore

Abdul Bajander, tânărul de 25 de ani din Bangladesh poreclit "omul-copac", pentru negii uriași care i-au crescut la extremitățile degetelor de la mâini și picioare, a fost operat cu succes la Medical College Hospital din Dhaka.

De Andreea Ciocanel,

Baummann Abul Bajandar wird endlich im Krankenhaus in Dhaka behandelt

Intervenția chirurgicală a durat trei ore și jumătate, iar la aceasta au luat parte nouă medicii care în cele din urmă au reușit să îi extirpe excrescențele de la toate degetele de la mâna dreaptă ce ajunseră la o greutate totală de cinci kilograme. Samanta Lal Sen, directorul spitalului, a declarat că operația a fost un succes și că pacientul ”este fericit și a râs”. ”Il vom ține sub supraveghere medicală, iar peste trei săptămâni, îi vom opera și mâna stângă. Treptat, acesta va suferi ntervenții chirurgicale și la picioare.

Abdul Bajander suferă de o boală rară de piele, care i-a transformat viața într-un coșmar, pielea lui transformându-se într-o scoarță de copac. Tânărul a fost infectat cu virusul papiloma uman, la vârsta de 10 ani, ceea ce a dus la apariția verucilor (negilor) pe corpul său. În cazul lui Abdul negii s-au tranformat în excrescențe cheratinoase care se dezvoltă mai ales pe mâini şi pe picioare. Boala determinată de virus este una rară, se numeşte sindromul Lewandowsky, şi se bănuieşte că aceşti negi monstruoşi nu se opresc din creştere fiindcă o mutaţie genetică gravă afectează sistemul imunitar.

Foto: Hepta

Close
Închide
  Close