De Cristian Burcioiu,

O zi de școală ce părea a fi la fel ca toate celelalte scurse până atunci nu s-a mai terminat pentru Denis odată cu sunetul clopoțelului care anunță sfârșitul orelor de curs, ci la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, unde a ajuns cu o ambulanță. Dureri insuportabile de cap și vărsături asociate cu simptomele unei crize de epilepsie, dar și cu cele ale unei tensiuni intracraniene mărite au făcut ca medicii de gardă să-l supună pe elevul de clasa a treia unor investigații minuțioase. Începuse, de fapt, o luptă contracronometru pentru salvarea vieții lui Denis

De la școală, Denis a ajuns în criză la spital

”I s-a făcut rău la școală…A făcut o criză puternică ce semăna cu epilepsia, dar aveam să realizez rapid, pentru că sunt asistentă medicală, că era o problemă neurologică. Vărsa, avea dureri de cap, privirea îi fugise spre stânga… Computerul tomograf avea să ne confirme cele mai sumbre presupuneri. Lui Denis i-a fost depistată o tumoră în lobul frontal. Crunt… Am crezut că mi se face rău”

Monica Enulescu (42 de ani), mama lui Denis

Diagnosticul pus în urmă cu mai bine de o lună – tumoră neuroectodermală primitivă (PNET) – nu le-a mai lăsat timp chirurgilor, care în câteva zile l-au și operat pe Denis. Însă boala e perfidă. O parte a tumorii, bine ascunsă, a rămas acolo. Asta a făcut ca, după examenul computerizat postoperator, băiețelul să fie supus din nou unei intervenții chirurgicale complicate pe creier.

”Rămăsese un rest tumoral neobservat la primul control, așa că Denis a fost operat pe creier de două ori într-o săptămână. Pentru a exclude varianta metastazelor, adică a existenței cancerului la un alt organ, i-au fost făcute RMN-uri și CT-uri abdominale și toracice. Nu e vorba de așa ceva, mulțumesc lui Dumnezeu!”

Monica Enulescu (42 de ani), mama lui Denis

Alte trei tumori au apărut în creierul lui Denis

Când Denis părea să aibă o evoluție bună, rezultatele unui alt examen computerizat au făcut ca cerul să se prăbușească peste bieții părinți. În creierul copilului, foarte aproape de locul de unde a fost extirpată formațiunea tumorală, au apărut alte trei tumori, fiecare de câte un centimetru!

”Boala a evoluat extrem de rapid, motiv pentru care am plecat în Turcia, la Koç Üniversitesi Hastanesi din Istanbul. Medicii turci au fost singurii care ne-au răspuns, după ce au studiat dosarul lui Denis. Băiețelul nostru a făcut din nou toate analizele (RMN, CT, imunohistochimie) și va intra într-un program de radioterapie de 30 de ședințe, apoi într-unul de chimioterapie… Problema este că tratamentul costă, estimativ, cel puțin 80.000 de euro și este de durată. Sunt foarte mulți bani pentru noi, motiv pentru care îi rugăm pe toți cei care pot să contribuie cu ceva la salvarea vieții lui Denis să o facă!”

Monica Enulescu (42 de ani), mama lui Denis

Cei care doresc să îl ajute pe Denis, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828, cu textul «DENIS».

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 2 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Citeşte şi:

Alexandru Mihai va pleca în Italia, la tratament. Bebelușul de zece luni, care are nevoie de 240.000 de euro, va începe pregătirile pentru transplantul de rinichi

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci