De Monica Stan,

În primăvară lui 2016, pe când nici nu împlinise doi anișori, lui Edi, așa cum îi place mamei să-l strige, a început să i se umfle burtica din senin.  Nimeni nu s-a gândit pe atunci că acela era primul semn care avea să anunțe că băiatul suferă de cancer. Pentru că nu acuza nici un fel de durere, mămică lui, Nicoleta, s-a gândit că cel mai probabil băiatul este ușor constipat și că, ajutat de fructele și ceaiurile pe care se hotărâse să i le dea, problema se va rezolva în scurt timp. Nu a fost însă deloc așa. În mai puțin de o săptămână, Edi a început să se plângă de dureri de burtică. De la o zi la alta durerile erau din ce în ce mai puternice, începuseră să apară și stări de oboseală și greață, iar în partea stânga a abdomenului îi apăruse o gâlmă.

Speriată,  Nicoleta și-a luat băiatul pe sus și l-a dus la spitalul din Galați, orașul în care locuiesc. Medicii de aici au spus că, cel mai probabil, copilul are o anemie puternică și i-au prescris copilului fier și vitamine. Cum starea nu s-a îmbunătățit deloc, ba chiar se agrava de la o zi la alta, mama a hotărât să-și aducă băiatul la control la un spital din București. După ce s-a plimbat între două spitale a fost sfătuită să meargă la Institutul Fundeni deoarece problema fiului ei era destul de complicată. Aici, mămica avea să primească cea mai grea lovitură din viață ei. Eduard suferea de cancer la rinichi cu metastaze pulmonare.

”Medicii mi-au spus că nu mai are nici o șansă”

“Inițial am crezut că am un coșmar și tot așteptam să mă trezesc. Nu îmi puteam închipui că Edi, care a apărut în viață noastră că o minune, când sora lui avea 20 de ani, iar eu mă resemnasem la gândul că nu am să mai pot avea alt copil, suferea de cancer. Însă când mi-am dat seama că visul meu urât este de fapt realitate, am avut un șoc. Din care cu greu mi-am revenit… însă mi-am dat seama că trebuie să fiu puternică pentru el”, spune mama lui Eduard. În scurt timp, băiatul a început curele de citostatice, urmate de o intervenție chirurgicală în urma căreia a rămas fără rinichiul stâng. După operație, așa cum se procedează de obicei, au urmat alte cure de chimioterapie și radioterapie. La finalul tratamentului părea că totul este bine și că puștiul este pe cale să scape de boală. Câteva luni după, speranțele au tot crescut, însă în iulie 2017, tomografia computerizată avea să scoată la iveală faptul că boala atacase și ficatul. Și mai grav era că micuțul făcuse lichid în abdomen, iar burtica lui era extrem de umflată. “Ne-am internat din nou, așa cum era firesc, însă medicii mi-au tăiat avântul din start, spunându-mi că băiatul nu mai are nici o șansă.  Mi-au spus că oriunde m-aș duce în lumea asta mare, nu mai este nimic de făcut… Moment în care întreg universul s-a prăbușit în jurul meu”, povestește mama lui Edi.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Femeia își amintește că atunci când s-a internat a două oară, copilul avea dureri atât de puternice încât medicii au decis să-i administreze  morfină, tratament pe care l-au repetat în fiecare zi, timp de două săptămâni. Apoi, cadrele medicale i-au montat puiului de om o sondă care să-l ajute să elimine lichidul ce i se  formase în întreg abdomenul. Micuțul avea dureri cumplite, nu se mai putea ridică din pat, nu mai voia să mănânce și refuza să vorbească. Văzând cât de gravă este situația, mămică lui Edi a hotărât să cheme preotul ca să-l împărtășească pe băiat și să-i citească rugăciuni de sănătate.

Peste noapte s-a întâmplat o minune

“Era duminică seara. Edi s-a culcat, situația era neschimbată: burtica plină de lichid, stare generală dezastruoasă. Însă a două zi dimineață, când am dat pătura la o parte am avut un șoc. Burta nu mai era umflată deloc , iar copilul s-a trezit și m-a rugat să-i dau lapte. A fost o minune. Medicii nu au avut cuvinte să-mi explice ce s-a întâmplat, însă eu sunt convinsă că a fost o minune”,  adaugă femeia.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

De atunci strarea copilului s-a îmbunătățit considerabil. Cu toate acestea, la  examenul CT din ianuarie, s-a descoperit că puștiul are tromboze (cheaguri de sânge) pe vena cava, pe cea hepatică și pe cea renală, iar cea de pe vena cava, care ridică cele mai mari probleme, nu se poate opera la noi în țară. Din acest motiv, mama a trimis dosarul medical al copilului la o clinică din Franța și dorește să-l trimită și în alte părți în care s-ar putea face operația de care are nevoie puiul ei. Speră să reuseacă să plece în baza formularului E112, dar știe că, oricum ar pleca, va avea nevoie de bani pentru drum, cazare și mâncare.

Cei ce doresc să-l ajute pe băiețelul din Galați să ducă la bun sfârșit această lupta grea, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «Eduard». Pentru sume mai mari se pot face donații în conturile Fundației Ringier. 


VIDEO/Aparatul de un milion de euro care depistează ”otrava” din medicamente! E de două ori mai ”fierbinte” decât Soarele

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.