Opoziția pregătește o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii: ”Nu înţelege, de fapt, problema familiilor din ţară”

06 septembrie 2017 17:06 De: ,

Opoziția pregătește o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii. Senatorul USR Florina Presadă a acuzat-o pe Lia Olguța Vasilescu că nu înţelege problema familiilor din ţară, prin declarațiile privind plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului. Acesta a anunțat că decizia Ministerului Muncii de a afecta, prin deciziile luate, locurile de muncă ale persoanelor cu handicap merită depunerea unei moțiuni simple la adresa ministrului.

”Colaborăm cu PNL, aşa cum am colaborat şi pe cea privind Justiţia, colaborăm şi la cea pe muncă. Anticipez că săptămâna viitoare, în cel mai scurt timp în momentul în care vom avea şi textul finalizat text care se află deja într-un prim draft”, a spus purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

El s-a referit la Ordonanţa de urgenţă nr. 60/2017 pentru modificarea şi completarea Legii privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap urmăreşte dinamizarea procesului de integrare în muncă a persoanelor cu dizabilităţi şi o creştere a responsabilităţii angajatorilor publici şi privaţi, potrivit reprezentanţilor Ministerului Muncii.

Deși ministerul precizat că Unităţile Protejate Autorizate nu se desfiinţează, decizia a primit critici din partea persoanelor vizate de această decizie, și care afirmau că această ordonanţă va trimite peste 2.000 de persoane acasă.

Și declarațiile ministrului Muncii privind plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului au fost criticate de USR.

”Doamna ministru Olguţa Vasilescu ne-a explicat că indemnizaţiile pentru creşterea copilului sunt, de fapt, un favor pe care doamna ministru îl face mamelor din România şi că acestea ar fi putut să nu fie. Prin urmare, iată, din mărinimie, doamna ministru a ales să plafoneze această indemnizaţie într-un anumit cuantum, păstrând acest favor pentru mamele din România .Credem că doamna ministru nu înţelege de fapt problema familiilor din ţară. Nu plafonând aceste indemnizaţii le ajutăm”, a spus senatoarea USR Florina Presadă.

Presadă a precizat că, deși dă exemplul țărilor occidentale, ministrul Muncii nu precizează faptul că în aceste ţări avem o serie de alte măsuri care încurajează familiile să crească copii, precum servicii publice, grădiniţe şi creşe, sau acces la servicii medicale”.

Citește și:

Românii nu prea mai au dinți în gură. Numărul implanturilor dentare s-a triplat, în ultimii cinci ani, în țara noastră

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro