Potrivit comunicatului instituției, „s-a finalizat cercetarea disciplinară prealabilă a celor 8 angajați care, în data de 19/20.05.2021, în intervalul orar 23:10-01:00, au refuzat să părăsească stația de metrou Grozăvești după terminarea programului de circulație a trenurilor cu călători”.
Metrorex a precizat că lucrătorii „trebuiau să evacueze incinta stației”, dar „au împiedicat accesul în interiorul acesteia a reprezentanților ADP sector 6 sosiți pentru dezafectarea unor spații comerciale construite fără aprobări legale”.
„În urma finalizării cercetării mai sus-menționate, s-a constatat că au fost săvârșite abateri deosebit de grave de la ordinea și disciplina muncii și s-a decis desfacerea disciplinară a contractelor individuale de muncă ale celor implicați și cercetați disciplinar”, mai arată Metrorex.
Demolarea chioșcurilor de la metrou a început în aprilie
Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou au început pe 7 aprilie, în staţia Ştefan cel Mare din București. Argumentul Metrorex pentru demolarea chioșcurilor a fost că „s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran”.
În replică, reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou, conduși de Ion Rădoi, au precizat că toate magazinele au fost construite conform legislaţiei în vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.
Anterior, pe 26 martie, circulaţia metroului bucureștean a fost paralizată timp de aproape 19 ore de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro