Articol de Adrian Ilie, Vineri, 12 iulie 2019, 18:30

”Astăzi, când Ambasada Franţei a organizat evenimentul de aniversare a Zilei Naţionale a Franţei, România a primit un ‘cadou’ de la francezi. Contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi, Jean-Francois Bohnert, care fusese preferat de Consiliu, a fost numit procuror-şef al Parchetului Naţional Financiar din Franţa şi sunt informaţii că s-a retras din competiţie (…) Avantajul decisiv al candidatului român este că este, practic, candidatul Parlamentului European. Drept urmare, Consiliul Uniunii Europene nu are altceva de făcut decât să accepte candidatul votat de Parlament ceea ce ar trebui să fie o simplă formalitate”, a scris Ludovic Orban vineri, pe Facebook.

Refuzul lui Dăncilă, reiterat la ambasada Franței

Liderul liberalilor a comentat și refuzul guvernului Dăncilă de a susține candidatura Codruței Kovesi.

”Pesediști, vă gândiți cumva la seppuku? Cât de plină de venin poate să fie Vasilica Viorica Dăncilă și, mai ales, cât de lipsită de luciditate și de fler, încât să declare chiar astăzi că guvernul pe care îl conduce nu susține candidatul român, declarație făcută chiar la Ambasada Frantei?”, a conchis Ludovic Orban.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că nu este oportun ca Guvernul să sprijine oficial numirea lui Kovesi în funcția de la nivel european.

”Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare. Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui”, a declarat Dăncilă.