MENIU CAUTĂ

(P) 3 dispozitive ajutătoare de mers ce se pot plia cu ușurință

Distribuie

Caracteristicile specifice ale unui ajutor de mers îl transformă automat într-un sprijin vital pentru un pacient cu dificultăți în deplasare. Însă marea dilemă pe care o poți avea, atunci când te pregătești să cumperi un astfel de produs de pe net este următoarea: Cum pot face rost de spațiu suficient în casă pentru un scaun cu rotile sau pentru un cadru de mers?

Ei bine, află că există o listă întreagă de echipamente medicale pentru sprijin și mers ce se pot plia cu ușurință în absolut orice fel de spațiu, fiind de altfel extrem de simplu de transportat. Nu trebuie decât să citești cu atenție specificațiile tehnice ale produsului pe care vrei să îl achiziționezi, pentru a fi sigur că se bucură de această funcție.

Așadar, iată 3 ajutoare perfecte pentru sprijinul persoanelor cu probleme în deplasare, ce își pot reduce simțitor volumul cu doar câteva mișcări:

 1.Cadrul de mers pliabil

Un cadru de mers este ideal pentru pacienții cu dificultăți de deplasare , ca urmare a unui accident vascular, sau care se află în faza de recuperare postoperatorie. În timpul mersului, cadrul sau rolatorul ortopedic ajută la o distribuție egală a greutății, oferind libertate bună de mișcare și un confort ridicat, prin materialele moi regăsite în zonele de contact ale palmelor.

Dacă vrei să găsești un cadru de mers ce se poate strânge, mare atenție la un detaliu extrem de important: nu confunda ”pliabil” cu ”reglabil”.

Pliabil – poate fi strâns, reducându-și astfel volumul pentru o mai bună depozitare într-un spațiu mic.

Reglabil – înălțimea sa poate fi modificată pentru un confort mai bun în timpului mersului.

2. Cârjele reglabile

Dacă vrei să te bucuri de mai mult spațiu, atunci când trebuie să depozitezi o pereche de cârje ortopedice, evită produsele ce nu se pot regla. În cazul în care optezi pentru un produs de sprijin ce își poate modifica rapid înălțimea, te bucuri de mai multe avantaje în același timp:

Înălțime optimă – poți regla cârjele ortopedice în funcție de înălțimea pe care o ai, astfel încât să te bucuri de o priză mult mai bună în timpului mersului, precum și de un confort sporit.

Spațiu optim pentru depozitare – poți câștiga aproximativ 50 de centimetri, în cazul în care strângi cât mai mult cârjele, înainte de a le depozita.

3. Scaunul cu rotile pliabil

În cazul în care optezi pentru un scaun cu rotile pliabil, afla că acesta poate fi simplu de strâns pentru a-și găsi cu ușurință loc atât în mașină, cât și în camera pacientului. Trebuie să facem și aici aceeași precizare pe care am făcut-o  în cazul cadrului de mers: nu confunda ”reglabil” cu ”pliabil”, atunci când ești în căutarea unui scaun cu rotile ergonomic.

Îți recomandăm totodată să alegi un scaun cu rotile ce dispune de un cadru de aluminiu, material extrem de ușor și vital în cazul în care ești nevoit să muți mereu scaunul cu rotile din casă în mașină și din mașină în interiorul unui centru de recuperare.  

Iată 3 ajutoare de mers vitale pentru persoanele cu dificultăți în deplasare, ce pot ocupa cu ușurință cel mai mic spațiu, atât în mașină cât și în locuința ta. Trebuie să fii conștient de diferențele dintre ”pliabil” și ”reglabil”, pentru a nu avea apoi o surpriza neplăcută, atunci când comanda ta a ajuns la destinație. Însă în cazul în care poți găsi un sprijin de mers ce poate fi și reglat și strâns, atunci ești în fața unei alegeri de cumpărare cât se poate de inspirate!

Comentarii