MENIU CAUTĂ
13 Aug. 2018 14:17

(P) 5 motive pentru care să mergi în vacanță în Zakynthos

Distribuie

Insulele grecești au atras de-a lungul timpului  turiști din toată lumea ca un magnet, dar mai cu seamă Zakynthos-ul. Nu-i așa că ai auzit deseori despre cunoscuți care merg să își facă aici concediul? Ei bine, motivele pentru care foarte mulți aleg această destinație sunt simple - prețurile pentru servicii sunt foarte accesibile, priveliștea este una cu adevărat impresionantă, de oriunde ai privi insula, iar temperatura este una foarte prietenoasă și perfectă pentru un concediu făcut mai ales între lunile mai și septembrie, când ploile stau departe de acest colț de lume despre care putem spune fără a sta pe gânduri că este binecuvântat. Care sunt celelalte motive pentru care trebuie să cauți oferte în Zakynthos și să ajungi măcar o dată pe această insulă îți vom spune în cele ce urmează.

Plaja Navagio – una dintre cele mai frumoase din lume

E imposibil să nu fi văzut celebra poză cu vasul naufragiat aproape de țărmul învelit în nisip fin. Plaja Navagio este motivul pentru care milioane de turiști au ales, de-a lungul anilor, Zakynthos ca destinație de vacanță. Apa care scaldă această plajă este de o claritate care te va hipnotiza, pentru că în realitate arată exact ca în fotografiile care au făcut-o celebră pe tot mapamondul. Vei putea urca în Turnul Anafonitria, de unde se vede o panoramă a întregii coaste, ce îți va tăia răsuflarea. În satul cu același nume te așteaptă căsuțe vechi grecești, păzite cu strășnicie de ziduri din piatră și restaurante sau taverne unde îți vei putea recăpăta energia necesară pentru a continua periplul în zona aceasta magică a insulei.

Viața de noapte

Chiar dacă alegi insula Zakynthos pentru relaxare, merită să îți rezervi o noapte pentru distracție în locul considerat a fi inima petrecerilor de aici. Laganas, una dintre stațiunile cele mai populare de pe insulă, este asemănată deseori cu Ibiza, din Spania, pentru că aici vin să mixeze DJ-i populari în toată lumea, pe toată perioada verii. În zona de sud a Zakynthos-ului te așteaptă o altă stațiune celebră pentru nopțile albe pe care turiștii și le petrec aici, Agio Nikolas. Aici vei putea dansa în cele mai frumoase beach baruri de pe insulă și vei putea prinde răsăritul pe ritmuri energice.

Fotografii de vacanță spectaculoase

Coasta de est a Zakynthos-ului te va impresiona cu amurguri decupate parcă din picturi, cu nuanțe de culori care se întrepătrund și te îndeamnă la romantism. Vei putea crea niște cadre care vor face din pozele tale de vacanță adevărate motive de invidie pentru cei care le privesc. Urcă-te pe cele mai înalte stânci și bucură-te de un spectacol al naturii cum rar mai întâlnești!

Plaje terapeutice

Dacă nu știai, există și acest tip de petrecere a timpului liber, cel terapeutic, contemplând natura într-un cadru feeric. Nordul insulei are peisaje cu ape turcoaz și băi de sulf cu efecte terapeutice incredibile pentru organism. Marea Sulphur, situată pe plaja Xigia, merită să fie trecută pe lista ta de obiective turistice pe care nu ai voie să le ratezi.

Tot în Zakynthos vei avea parte de o experiență incredibilă, intrând în celebrele peșteri albastre (Blue Lagoon), unde vei simți că Raiul s-a născut pe Pământ, în acest colț din lume.

Insula este o rezervație naturală

Asta înseamnă că acest loc este un adevărat paradis pentru diverse specii de animale. Dintre toate, broscuțele țestoase par să se simtă cel mai în largul lor, pentru că vin în extremitatea sudică a insulei, pe plaja Gerakas, unde își depun ouăle. Dacă ai puțin noroc și ai la îndemână un set de snorkeling, petrece-ți câteva ore căutându-le pe sub apă, cu răbdare. Vei fi impresionat de mărimea broscuțelor, care sunt denumite de localnici Caretta-Caretta, și de cât de blânde pot fi în prezența ta.

Trece insula Zakynthos pe lista destinațiilor de vacanță următoare și admiră incredibilul loc din Grecia, alături de familie sau de prieteni! Kalimera!

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 20 februarie 2019
Comentarii