MENIU CAUTĂ
03 Noi. 2017 16:24

(P) Cum a reușit PEFOC.ro să vândă șeminee online, cel mai bine din țară

Distribuie

Odată cu dezvoltarea Internetului, comerțul on-line a luat amploare antrenând din ce în ce mai mulți jucători pe piață. Mediul de afaceri s-a schimbat radical. Prin intermediul Internetului se dezvoltă astfel o relație de servicii și schimb de mărfuri între ofertant și viitorul cumpărător. Specialiștii și cei care dețin astăzi un magazin online sunt de părere că acest lucru este de fapt un real avantaj, în primul rând pentru clienți, care nu mai pot fi păcăliți în legătură cu prețurile. Venim cu acest articol pentru a vedea un exemplu concret, luând ca exemplu domeniul șemineelor și cum a reușit cel mai mare magazin online de șeminee să ajungă lider pe piața de profil.

Pe vremea când oamenii aveau la dispoziție doar showroom-uri de unde să își achiziționeze șemineul mult dorit și nici o altă variantă de a compara prețurile sau caracteristicile, clienții erau nevoiți să scoată din buzunar o sumă mult mai mare de bani pentru un șemineu, deoarece se știe ca acesta era vândut la un supra preț. Evoluția Internetului și apariția magazinelor online de specialitate, oferă astăzi clientului posibilitatea de a se informa mult mai ușor și rapid despre prețuri, specificații și comparații între produse. Clientul nu mai poate fi păcălit, iar prețul plătit pentru un semineu este mult mai mic. Aceasta este și cauza pentru care prețul șemineelor a scăzut considerabil în ultimul an, chiar dacă prețul multor materiale de construcții a crescut. La un calcul simplu făcut de specialiști în domeniu, clientul final câștigă 20%, datorită prezenței în online a unui magazin de șeminee de o calitate superioară.

Mulți producători din Europa nu au putut să se adapteze la o piață cu prețuri competitve pentru produsele pe care le reprezinta astfel că multe fabrici sau închis, iar altele noi cu produse competitve care au înțeles despre ce este vorba în acest domeniu și despre cum să mulțumești un client, au intrat și au acaparat piața de seminee. Iar acest lucru s-a întâmplat nu doar în Europa, ci și în România. Toți distribuitorii sau producătorii care nu au putut să ofere produse calitative la prețuri competitve au închis. Astfel, zeci de distribuitorii de șeminee din România nu mai funcționeaza în prezent sau au intrat pe alte segmente și sau reprofilat.

Chiar și așa, piața șemineelor a continuat să crească, pentru că acum există firme de renume care au adus produse de calitate, la cele mai competitive prețuri clientului final au înțeles cum se fac afaceri și cât de important este clientul, iar acum împart piața din România. Voi da exemplu,  povestea celei mai cunoscute firme de șeminee din România, și anume PEFOC.ro, care a reușit să aducă produse de cea mai bună calitate la prețuri reale clinetului final, asfel că ajunge în acest an să vândă peste 4000 de șeminee în valoare de 3.5 mll de Euro. Datorită servicilor de un înal nivel și a produselor de calitate superioară, firma continuă să crească și să rămână lider de piață în România, cu cel mai mare magazin online de șeminee, adică mereu în alegerea românilor atunci când vorbim de alegerea șemineului. Reprezentanții firmei au declarat că datorită prețurilor pe care le au, șemineele se cumpără de la sine!

În concluzie, mulțumită Internetului, clientul e mult mai informat, iar decizile pe care le face sunt mult mai calculate și precise. Reprezentanții PEFOC sunt de părere că cea mai bună reclama va fi mereu recomandarea clientului, iar asta i-a ajutat pe ei foarte mult!

Și pentru că își respectă clienții, PEFOC vine în întâmpinarea lor cu o gama diversificată de produse, de la șeminee pe lemne, termoșeminee, șemineu cu focar deschis sau închis, soba pe lemne, șeminee pe gaz, bioșeminee, la diverse accesorii și coșuri de fum profesionale. Tot ce trebuie să faci este să pui PEFOC, iar apoi, ei fac TOT!!

 

 

Comentarii