BCA sau Cărămidă – materiale de construcții rezistente pentru casă

Materialele de construcții cele mai rezistente sunt împărțite între BCA sau Cărămidă. Sunt folosite atât pentru construcția caselor, cat și a blocurilor de apartamente.

Cărămida în construcții. Cărămida este material folosit des datorită proprietății de rezistență și izolație termică. Este un material natural, făcut din argilă și ars în cuptor la o temperatură de peste 800 de grade Celsius. Cărămida este rezistentă în timp, fiind utilizată de peste 5.000 de ani. Cărămizile, înainte să fie scoase către vânzare, sunt supuse unor procese serioase și cu standarde extrem de riguroase. De asemenea, este un material eficient energetic, dar în mod natural. În lunile călduroase, cărămida poate menține răcoare în casa, iar pe timpul iernii, materialul poate să stocheze căldura casei și să o elibereze în interiorul camerei.

Construcțiile din cărămidă sunt sustenabile deoarece materialul de construcție este făcut din ingrediente 100% naturale și poate fi reciclat în nenumărate moduri.

Sunt disponibile trei tipuri de cărămidă:

Cărămidă clasică, realizată din ceramică sau din amestec de argilă, nisip și apă, însă se mai pot adăuga și ingrediente precum porțelanul sau șamota.

Vica Blochina a făcut anunțul despre relația cu Victor Pițurcă! Ce s-a întâmplat cu soția lui
Recomandări

Vica Blochina a făcut anunțul despre relația cu Victor Pițurcă! Ce s-a întâmplat cu soția lui

Cărămidă din sticlă, folosită pentru construirea pereților drepți sau pentru construirea unor ferestre.

Cărămidă aparentă, folosită cu scop estetic pentru placarea fațadelor sau a zidurilor exterioare care își păstrează aspectul de cărămidă obișnuită. Cărămida clasică se poate folosi și în interior, pentru arcade sau înfrumusețarea unui șemineu.

BCA în construcții. Este materialul de construcție de luat în calcul atât pentru o casă pe un singur plan sau cu mai multe etaje, cât și pentru o construcție individuală sau multi-familială. Este un material de construcție natural, care se realizează dintr-un amestec de nisip, ciment, var, gips și apă. Se poate face în orice formă dorești deoarece se toarnă în forme sau mulaje, care sunt tratate chimic ulterior la o presiune ridicată.

Materialele din BCA au o greutate mică, o rezistență mecanică foarte bună, capacitate izolantă termică și fonică. Are o rezistență ridicată la foc, dar și la infiltrațiile de apă și igrasie. BCA-ul este practic un zid de protecție, care poate rezista până la 4 ore în fața focului. Durata de execuție a BCA-ului este cu mult mai mică față de durata de execuție a cărămizii, iar în caz de nevoie, pereții de BCA pot fi dărâmați mult mai ușor. O construcție de blocuri din BCA se poate face doar cu ajutorul stâlpilor de beton armat, chiar dacă este vorba despre un singur plan. Trebuie neapărat tencuită construcția deoarece netencuită își poate pierde din capacitatea termoizolantă.

Link foto: https://pixabay.com

Gigi Becali a dat-o în judecată pe fina Gabriela Firea pentru o sumă uriașă! De la ce a pornit supărarea
GSP.RO

Gigi Becali a dat-o în judecată pe fina Gabriela Firea pentru o sumă uriașă! De la ce a pornit supărarea

Horoscop 23 septembrie 2019. Momente de CUMPĂNĂ pentru o zodie! Ce se întâmplă în sufletul nativilor
HOROSCOP

Horoscop 23 septembrie 2019. Momente de CUMPĂNĂ pentru o zodie! Ce se întâmplă în sufletul nativilor