MENIU CAUTĂ

(P) Care sunt beneficiile picăturilor pentru ochi?

Distribuie

Ochii necesită o îngrijire aparte întrucât aceștia sunt sensibili și numeroase afecțiuni sunt întâlnite frecvent la nivelul lor. Din fericire, o bună parte din acestea pot fi ameliorate cu ajutorul celor mai bune picături pentru ochi. Regula de bază este ca acestea să fie alese corespunzător, conform indicațiilor medicului specialist, pentru a ameliora disconfortul resimțit.

Unele picături oftalmice ameliorează roșeața ochilor, altele combat efectele ochilor uscați, iar unele ameliorează presiunea oculară. Există și picături speciale destinate prevenirii supraproducției de lacrimi în vederea preîntâmpinării glaucomului. Dată fiind diversitatea de produse disponibile, astăzi ne-am propus să descoperim cum puteți alege și utiliza corect picăturile de care aveți nevoie pentru îngrijirea corespunzătoare a ochilor voștri.
Cum alegeți picăturile pentru ochi potrivite

Cele mai cunoscute picături pentru ochi sunt lacrimile artificiale, cele care combat alergiile și cele ameliorează simptomele specifice ochilor roșii și obosiți. Este important să alegeți picăturile care se potrivesc afecțiunii oculare cu care vă confruntați, pentru a obține rezultatele scontate.

Există atât picături oftalmice care pot trata anumite afecțiuni cât și unele care ameliorează diverse simptome precum roșeața, alergia, uscăciunea ochilor sau inflamațiile oculare.

Care este principiul de funcționare a picăturilor pentru ochi

Iată care sunt principalele modalități în care funcționează picăturile pentru ochi:

  • Prin diminuarea cantității de fluid produse de ochi.
  • Prin susținerea procesului de drenaj.
  • Prin ameliorarea disconfortului ocular ca urmare a tratării simptomelor întâlnite.

Picături pentru ochi roșii

Picăturile pentru ochi roșii conțin anumite substanțe care permit menținerea gradului de umezeală necesar. Antihistaminicele reprezintă un exemplu cunoscut de substanțele de acest tip, acestea fiind frecvent regăsite pe lista de ingrediente a gelurilor pentru ochi. Există și picături oftalmice utilizate pentru contractarea vaselor de sânge, în vederea reducerii gradului de roșeață de la nivelul sclerei.

Picături oftalmice pentru ochi obosiți

Sindromul ochilor obosiți este frecvent întâlnit în această perioadă. Perioada sporită petrecută în fața calculatorului vine la pachet cu dezavantaje majore pentru ochi. Din fericire, există picături oftalmice cu eficiență dovedită în combaterea simptomelor specifice ochilor deranjați de calculator. Acestea diminuează spasmele oculare cu ajutorul substanțelor chimice speciale pe care le conțin.

Picături oftalmice antialergice


Alergiile sunt afecțiuni frecvent întâlnite, motiv pentru care picăturile oftalmice care ameliorează simptomele specifice acestor afecțiuni sunt frecvent utilizate. Acestea ameliorează roșeața cauzată de alergie, previn mâncărimea ochilor și tratează iritațiile apărute. Picăturile antialergice reușesc să îndeplinească aceste funcții prin eliberarea histaminelor.

Picături oftalmice pentru tratarea glaucomului

Persoanele care suferă de glaucom prezintă o presiune oculară sporită, datorată cantității sporite de fluide produsă de ochi. Astfel, picăturile oftalmice care diminuează nivelul acestei presiuni sunt benefice pentru aceștia.

Picături oftalmice antiinflamatoare


Pentru tratarea inflamațiilor oculare, este necesară aplicarea picăturilor pentru ochi antivirale, care au la bază corticosteroizi sau antibiotice. Cele pe bază de corticosteroizi sunt utile în tratarea pleoapelor inflamate. Cele pe bază de antibiotice au capacitatea de a elimina infecțiile oculare.
Picături pentru ochi lubrifiante
Lacrimile artificiale sunt utile pentru hidratarea corespunzătoare a ochilor. Picăturile oftalmice lubrifiante sunt eficiente în cazul persoanelor care se confruntă frecvent cu sindromul ochilor uscați.

Indiferent de tipul de picături de ochi de care aveți nevoie pentru ameliorarea simptomelor specifice afecțiunii voastre, este recomandat să optați pentru produse fără conservanți pentru a evita apariția reacțiilor alergice. În cazul în care resimțiți orice tip de disconfort în urma aplicării acestor picături, întrerupeți imediat tratamentul.

Comentarii