MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2018 10:39

(P) Cum să îți alegi masa de bucătărie perfectă pentru tine?

Distribuie

Alegerea unei mese de bucătărie potrivite poate fi o treabă copleșitoare, mai ales când nu știi exact ce cauți. Opțiunile sunt pur și simplu nelimitate, iar dacă nu vei fi informat în prealabil, riști să aleagă vânzătorul din magazin pentru tine. De cele mai multe ori, acest lucru conduce la alegerea unei mese nepotrivite. Chiar dacă în trecut, acest lucru era mai simplu, opțiunile fiind mai limitate, tot depindeai de doi factori esențiali: mărimea spațiului și bugetul. Iată deci câteva tipuri de mese de bucătărie care se potrivesc în anumite spații, pentru ca tu să-ți faci o idee despre cum să-ți alegi masa perfectă.

Un model clasic: Masa dreptunghiulară.

Una din primele alegeri pe care trebuie să le faci în privința meselor de bucătărie este forma. Acest aspect este chiar mai simplu decât alegerea unui stil de mobilă! Printre cele mai populare modele de mese de bucătărie sunt cele dreptunghiulare, iubite în toată lumea pentru formă și funcționalitate. Liniile clar definite și aspectul curat pe care îl aduce această masă îți vor servi nevoile perfect. Chiar dacă e vorba de un mic-dejun sau de o sărbătoare cu toată familia,  această masă este gazda ideală!

Economie de spațiu: Masa rotundă sau ovală.

Dacă masa dreptunghiulară este cea mai populară opțiune, pentru spațiile restrânse poți alege mese de bucătărie rotunde sau ovale, de preferință cu un singur picior (piedestal). Acestea ajută la crearea unui spațiu intim, iar într-o lume dominată de linii drepte, vine ca o gură de aer proaspăt.

 

Alege o masă rotundă doar dacă plănuiești să ai șase sau mai puține locuri. Mesele mai mari au dezavantajul de a crea dificultăți atât la servire, cât și pentru conversații. Așează un candelabru fix deasupra mesei, împreună cu câteva scaune cu șezutul din plus și vei crea acea atmosferă romantică, perfectă pentru orice ocazie!

Alternative: Mese de bucătărie pătrate

Probabil printre cele mai puțin întâlnite opțiuni, acest tip de mobilier  se încadrează la categoria „Less is More”. Mesele pătrate vor arăta bine în camere lungi și înguste, oferind echilibru camerei prin prisma proporțiilor. Dacă adaugi sub aceasta și un covor vei crea astfel un spațiu de „cameră în cameră”, ce oferă iluzia unui spațiu mai extins.

Care stil te caracterizează?

Pe lângă forma mesei, o cameră este caracterizată și de tema sau de stilul ales. Dacă alegi o masă pentru o bucătărie unită cu living-ul, asigură-te că aceasta arată ca o extensie naturală a spațiului, pentru a nu crea discrepanțe.

O altă metodă inovatoare în materie de design este să creezi contraste, precum așezarea unei mese rustice într-un ambient modern sau chiar minimalist, sau chiar o masă minimalistă într-un spațiu în care predomina lemnul. Aceasta va crea un punct de interes chic, mai ales dacă alegi și iluminarea potrivită! Dacă spațiul de care dispui nu este atât de generos, optează pentru o masă din acrilic sau din sticlă, care va da o senzație de aerisire, ideală pentru un spațiu restrâns.

 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii