MENIU CAUTĂ

(P) Eficientizarea muncii la birou – 5 trucuri la îndemâna oricui

Distribuie

Vrei să fii mai productiv la birou? Simți de multe ori că ziua a trecut mult prea repede fără să fi avut timp să îți duci la îndeplinire toate task-urile? Deși nu ți-ai luat pauza de masă, cu toate acestea mai ai multe de făcut?

Oprește-te pentru câteva momente, trage aer în piept și reflectează la sfaturile de mai jos, menite să te ajute să-ți îmbunătățești productivitatea la birou.

1. Eliberează spațiul de lucru

Prima dată nu te grăbi să treci la treabă! Rezervă-ți câteva minute înainte de a-ți verifica e-mailul pentru a elibera biroul de tot ce este inutil. Ordinea și curățenia te ajută să gândești mai clar și să ai rezultate mai bune.

Organizarea spațiului de lucru îți va crește productivitatea și totodată va însemna reducerea timpilor consumați pentru a găsi ceea ce ai nevoie.

2. Folosește tehnologia

Trăim în era tehnologiei, a internetului. Există o sumedenie de aplicații și programe menite să îți facă viața mai ușoară.

Ai cu adevărat nevoie de o întâlnire în deplasare cu persoana X sau se poate ține si pe Skype?

Există un software care să preia din munca ta repetitivă și să îți ofere automatizarea acțiunilor de lucru, ca de exemplu un program de gestiune sau unul de contabilitate? Cu siguranță, DA.

În concluzie, adoptă tehnologia fără teamă și te vei bucura de foarte mult timp câștigat la birou.

3. Oferă culoare și plante biroului

Culorile pot avea un impact major asupra stării și productivității de peste zi. Culoarea bleu creează senzația de calmitate și te ajută să îți păstrezi focusul, în timp ce roșul este potrivit pemtru munca care necesită acuratețe și atenție la detalii.

Plantele, de asemenea oferă un mediu ambiant plăcut în care angajații se pot simți mai productivi și mai atenți.

4. Scapă repede de taskul cel mai greu

Fiecare dintre noi are cel puțin un task pe lista de lucru care nu ne place, pe care îl resimțim ca pe o povară. Acesta este task-ul pe care trebuie să îl bifezi primul ca realizat.

Apoi, celelalte task-uri rămase vor părea floare la ureche dupa terminarea celui dificil. Prin urmare, nu te vei mai stresa întreaga zi cu gândul la el, astfel că vei fi mai productiv.

5. Prioritizează taskurile și deleagă

Focusul tău trebuie să fie în primul rând pe cele mai importante task-uri. Mai precis gândește-te la tot ce ai de făcut și cântărește cât de important este fiecare lucru din agenda ta.

Pune pe hârtie toate acele sarcini de lucru cu prioritate scăzută și încearcă să delegi aceste task-uri.

Comentarii