MENIU CAUTĂ
23 Apr. 2018 13:03

(P) Jucăriile – alege-le pe cele sigure pentru copilul tău de pe nichiduta.ro

Distribuie

Spre deosebire de trecut, când opțiunile privind jucăriile pentru copii erau destul de limitate și numai cei înstăriți își permiteau să le ofere acestora ceea ce alții doar visau, acum situația s-a schimbat. Se găsesc atât de multe opțiuni pe piață, încât dificultatea constă în a le identifica pe cele mai sigure pentru copii. Este neapărat necesară alegerea lor după gradul de siguranță pe care îl prezintă, precum și după vârsta micuților.

La ora actuală alegerea lor a devenit o problemă pentru părinți, mai ales că multe dintre acestea sunt fabricate din materiale de o calitate scăzută sau au forme neadecvate, ceea ce constituie un pericol pentru sănătatea copiilor.

Nichiduta.ro, magazin online specializat în articole pentru copii, iese în întâmpinarea părinților cu soluții vaste, constând și în jucării pentru micuții de toate vârstele. Fiecare dintre acestea au scopuri precise și sunt clasificate în funcție de etatea copilului. De altfel, pentru ca alegerea ta ca părinte să fie una cât mai simplă, specialiștii magazinului îți oferă în rândurile de mai jos câteva sfaturi folositoare. Sunt indicii care îți spun cât de sigure sunt pentru copil acestea, dacă prezintă sau nu un risc de accidentare, respectiv de îmbolnăvire. Este o alegere ce nu ar trebui tratată vreodată cu indiferență!

Ce ai în vizor când cumperi jucăriile pentru copilul tău?

Bineînțeles că prima tendință a unui părinte, atunci când caută în mediul online este să se uite după ceea ce îi place copilului său. Deseori auzi mămici spunând atât de greu mi-e să găsesc jucariile preferate de fetita mea sau o să iau ce știu că place băiețelului meu.

Într-o oarecare măsură este în regulă să ții cont de preferințele copilului tău, însă nu trebuie să neglijezi siguranța acestuia. Iată câteva aspecte importante de știut, general valabile:

Plumbul din jucării poate fi toxic pentru cei mici și pune în pericol sănătatea lor. Cei aflați la vârsta în care obișnuiesc să ronțăie îl pot absorbi cu atât mai repede în organism. Alegerea accesoriile pentru fețite, respectiv a truselor de înfrumusețare trebuie realizată cu cea mai mare atenție.

Prezența plumbului trebuie să fie menționată pe eticheta produsului – iată unul din multele motive pentru care este bine să o consulți întotdeauna.

Magneții constituie o altă posibilă problemă, mai ales dacă jucăriile nu sunt alese în funcție de vârstă. La fel, contactul cu pielea poate provoca alergii micuților, motiv pentru care  cei acoperiți cu diverse materiale sunt de preferat și o recomandare și din partea specialiștilor nichiduta.ro. Mai mult ca sigur și copilul tău va fi atras de magnetul într-o formă atrăgătoare de pe frigider.

Zgomotul produse de diverse jucării cu motoraș sau cu sunete poate deseori prezenta un pericol pentru auzul copiilor. Nivelul la care este redat sonorul multora dintre acestea este deranjant pentru urechile sensibile ale micuților. Este valabil și în cazul diverselor aparate muzicale pentru adormit. Chiar s-au realizat studii cu privire la ele, deci este bine să ții cont de asta data viitoare când cumperi o astfel de jucărie.

Colțurile sau marginile ascuțite au fost dintotdeauna o problemă. Caută să eviți jucăriile realizate din materiale tari, ce constituie un pericol din acest punct de vedere. Spre exemplu, dacă vrei să îi cumperi copilului un cort, optează pentru ceva sigur. Dacă te uiți pe nichiduta.ro o să găsești si un model de cort care să fie pe placul copilului tău și totodată să fie sigur.

În fine, aspectele de menționat cu privire la alegerea jucăriilor pentru copii ar putea continua astfel la nesfârșit. Ca sa fii sigur că optezi pentru ceea ce este sigur pentru al tău, citește întotdeauna eticheta și alege în funcție de vârstă.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii