MENIU CAUTĂ

(P) Rochia de zi potrivită în funcție de construcția corporală și preferințele proprii – recomandări de la Clessidra

Distribuie

Orice femeie cu bun gust caută să se mențină în tendințe, fiind dornică să strălucească în orice vreme și totodată să emane un rafinament inegalabil. Pentru asta e necesar un simț estetic bine dezvoltat, respectiv înclinarea spre moda de bun gust. În mod cert, nici o alegere vestimentară nu trebuie să fie făcută după ureche, ci având în vedere sfaturile designerilor pricepuți, cu experiență. Moda este importantă desigur, însă în avântul lor, femeile nu ar trebui să renunțe la propriile preferințe, optând așadar pentru piese de îmbrăcăminte exact pe placul lor.

Rochiile alcătuiesc o parte însemnată din garderoba reprezentantelor feminine și se dorește ca acestea să fie diverse, însă totodată elegante, definite de calitate și stil. Spre exemplu, categoria alcătuită din rochii de zi este una extrem de variată, ceea ce înseamnă că implică mai multă atenție în alegeri. Clessidra este  magazinul online dedicat părții feminine care oferă nu doar soluții pe gustul tuturor, dar și o serie de recomandări pentru ca fiecare alegere să fie potrivită cu ocazia.

Alegerea unei rochii de zi și aspectele ce dictează alegerea

Specialiștii subliniază importanța pe care o are criteriul ce vizează alegerea unei rochii de zi după constituția corpului și forma sa.

Pentru a fi la modă trebuie respectate nu doar design-urile în tendințe – raportarea trebuie să fie făcută de asemenea și la forma corpului.

  • Silueta în formă de pară

Este cea ce are caracteristici ca șoldurile mari și talie subțire. Pentru posesoarele unor astfel de forme, recomandarea celor de la Clessidra este de a evita bulinele sau croiurile care evidențiază șoldurile. În schimb, aceștia recomandă acele rochii de zi fără bretele, rochiile cu decolteuri de tip bărcuță spre exemplu.  De preferat este a fi accesorizate cu o pereche de stiletto pentru a crea impresia de alungire a picioare.

  • Silueta în formă de triunghi invers

Se referă la corpul cu șoldurile mici și umeri generoși. Pentru reprezentantele feminine ce au o astfel de siluetă sunt potrivite modelele în culori puternice, însă nu lipsite de bun gust. Aceasta constituie exact polul opus al siluetei în formă de pară, iar ideile cele mai inspirate în cazul acestora sunt modelele de rochii asimetrice, respectiv cu ținte, pietre sau paiete. Accesorizarea cu o curea supradimensionată se poate dovedi în acest caz un ajutor de nădejde în alcătuirea unei apariții de excepție.

  • Silueta cu o constituție atletică

Această categorie necesită rochii de zi care să le evidențieze picioarele cu musculatura bine definită, respectiv brațele asemenea. În funcție de tipul rochiei alese, se poate crea impresia unei siluete de tip clepsidră, spre exemplu. În acest sens recomandarea experților este un model cu volane, cu accent pe talie. De asemenea accesoriile pot completa o apariție remarcabilă, mai ales când tonurile coloristice sunt vii, în tendințe.

  • Silueta în formă de măr

Se referă la cele care au o talie proeminentă. De preferat este a accentua în acest caz mai puțin talia și mai mult picioarele. Creează impresia unei talii subțiate decolteurile în V și croiurile evazate în partea de jos. Este indicat a fi evitate modelele lungi, respectiv care se mulează sub bust pentru a estompa micile imperfecțiuni.

  • Silueta de tip clepsidră

Este considerată forma perfectă pentru că permite purtarea unei diversități de modele de rochii. Sunt considerate cele mai norocoase femei cele care posedă o astfel de siluetă. Pentru acestea, Clessidra.ro propune o gamă extinsă de modele, în stiluri, culori și modele numeroase.

Desigur că alegerea unei rochii nu trebuie să fie raportată doar la forma corpului. De asemenea o astfel de achiziție trebuie să acorde atenție și unor detalii de tipul calității materialului, lungimii, a cusăturilor, actualității modelelor, brand-ului și prețului.

În anotimpul călduros spre exemplu, sunt o recomandare materialele vaporoase, lejere, care să asigure confortul deplin la purtare. Referitor la design, tendințele se îndreaptă tot mai mult spre simplism, spre liniile minimaliste, dar și spre decupaje.

Rochii simple cu bretele subțiri, cu volănașe și umeri dezgoliți, cu mâneci scurte evazate, și preponderent cu prindere în nasturi – astfel de detalii dictează trendurile în acest sezon și sunt o încântare pentru publicul feminin.

Cât despre paleta coloristică, aceasta este una deosebit de variată. Se observă și în această vară o preferință pentru dungi, iar contrastele dintre alb și diverse nuanțe fac senzație.

Prin raportarea la cele mai sus menționate, doritoarele pot comanda rochia de zi potrivită, la un preț accesibil, de pe clessidra.ro.

Comentarii