MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 21:00

O mare suprafață din Pădurea Băneasa, scoasă la vânzare pe OLX. Ce ar putea să ”crească” în locul copacilor

Distribuie

Aproape 400 de hectare de teren din Pădurea Băneasa, în nordul Bucureştiului, sunt scoase la vânzare pe platforma de anunțuri OLX. Terenul forestier este compus din mai multe parcele, de diferite mărimi și are mai mulți proprietari.

Potrivit anunțului publicat pe platforma de vânzari, suprafața de teren forestier se află în pădurea BĂNEASA, vis-a-vis de Școala Americană până în apropiere de Bld. Privighetorilor […] situat în imediata apropiere a Complexelor Rezidențiale OXFORD GARDENS cu acces direct din: Sos. Pipera – Tunari, strada betonata ce separa Complexul Rezidential Oxford Gardens de padure si GREENFIELD cu acces pe drum betonat dinspre Gradina Zoologica, la distanta de aprox. 550 m. cu utilitati : canalizare, gaze, energie electrica'.

Anunț de vânzare a 365 de hectare în Pădurea Băneasa

În urma scadalului privind accesul în cartierul Greenfield, presa centrală a scris că Pădurea Băneasa a fost retrocedată în proporție de 70%.

Deși este în mare parte privat, fondul forestier se supune Codului Silvic, iar reglemetările cuprinse de acesta se regăsesc sintetizate și în anunțul postat pe internet: […] de menționat faptul că în incinta pădurii Băneasa se pot construi: Clinici Medicale, Azil de bătrâni, spital, etc. după ce în prealabil se parcurg anumite etape în vederea aprobării scoaterii terenului (pe care se va construi) din circuitul silvic, mărturie sunt construcțiile deja existente în incinta pădurii'. Prețurile sunt în funcție de suprafață disponibilă și sunt cuprinse între 18 și 25 de euro metrul pătrat.

În 2009, o investigație jurnalistică scotea la iveală o serie de defrisări ilegale în Pădurea Băneasa. Tăierile de lemn ar fi fost făcute cu girul unui pădurar al Romsilva, sublinia un raport al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Bucureşti.

Padurea Băneasa este cunoscută drept Pădurea lui Alexandru Ioan Cuza. Calimachi Dimitrie, unul dintre ultimii urmaşi ai domnitorului, a revendicat aproximativ 300 de hectare. Procesul de retrocedare s-a încheiat în 2007. Calimachi Dimitrie a decis ulterior să lase fondul forestier în custodia Direcţiei Silvice Ilfov, pentru a fi păzită contra cost, în baza unui contract de servicii silvice. Prejudiul rezultat în urma defrişărilor ilegale, de acum aproape 10 ani, se ridică la 200.000 de euro.


Citeşte şi:

VIDEO/Cum arată o oră de matematică atunci când înlocuiești tabla cu cretă cu calculatorul. Ministerul Educației a aprobat primul auxiliar digital

Citește mai multe despre OLX, padure, pret și vanzare pe Libertatea.

Comentarii