Mergi direct la conținut »
Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului Riccardo Ezzati, acuzat de tăinuire a abuzurilor sexuale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului Riccardo Ezzati, acuzat de tăinuire a abuzurilor sexuale

Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului Riccardo Ezzati, acuzat de tăinuire a abuzurilor sexuale

Vaticanul a anunțat, sâmbătă, că Papa Francisc a acceptat demisia cardinalului chilian Riccardo Ezzati, arhiepiscop de Santiago, care şi-a prezentat demisia în mai 2018 alături de toţi cei 44 de episcopi romano-catolici chilieni, în urma scandalului de abuzuri sexuale care a zguduit Biserica catolică din Chile. 

De Andreea Radu,

Decizia a venit într-un moment în care, potrivit mass-media locale, o curte de apel din Chile a confirmat vineri acuzaţiile împotriva cardinalului Ezzati de tăinuire a abuzurilor sexuale comise de trei preoţi din arhidioceza sa. În locul cardinalului Ezzati, papa a numit un administrator apostolic, potrivit Agerpres.

Convocat de procurorul chilian în octombrie anul trecut, cardinalul Ezzati, cel mai înalt responsabil al Bisericii catolice chiliene, a preferat să păstreze tăcerea deşi a promis în faţa presei că va colabora cu justiţia.

Decizia intervine şi după ce luni papa Francisc, în numele prezumţiei de nevinovăţie, a refuzat demisia cardinalului francez Philippe Barbarin, condamnat în primă instanţă la şase luni de închisoare cu suspendare tot pentru tăinuirea de abuzuri sexuale comise de un preot.

Papa Francisc a promis, în cadrul summitului pe tema combaterii abuzurilor sexuale împotriva copiilor care a avut loc în luna februarie a acestui an, că Biserica Catolică va înceta să mai muşamalizeze agresiunile preoţilor pedofili.

Foto: vaticannews.va


Închis în 2012, patinoarul Mihai Flamaropol din București are cel mai lent ritm de construcție: 35% în 7 ani! Primăria a vrut să rezilieze contractul!


 

Close
Închide
  Close