13 Ian. 2018 13:45

GALERIE FOTO/ Sute de oameni au venit la parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai

Distribuie

Parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai a avut loc sâmbătă, la Curtea de Argeş. Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului, în Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeș. Ulterior, a fost rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale. 

Familia Regală a transmis că toți cei care doresc să ia parte la slujbă sunt bineveniți. La rugăciunea de la mormântul Regelui Mihai I a avut acces doar Familia Regală, însă în curtea mănăstirii s-au adunat sute de oameni.

La slujbă, arhiepiscopul Calinic a fost însoțit de un sobor de preoți de la Mânăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, având în frunte pe starețul mânăstirii, părintele Caliopie. De asemenea, au luat parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea și de la Mânăstirea Țigănești.

Principesa Margareta a făcut o baie de mulțime în curtea mănăstirii, înainte de slujbă, dar și după ceremonie, în timp ce fostul principe Nicolae a fost aplaudat, în momentul în care a pășit în curte.

Regele Mihai a încetat din viață în data de 5 decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani. Monarhul a murit la reședința sa din Elveția. Regele Mihai a fost înmormânat în ziua de 16 decembrie 2017, la Curtea de Argeș.

FOTO: Adrian Manolache


Citește și:

VIDEO/Președintele CNAS: Finanțarea sănătății este insuficientă. Vrem servicii medicale de calitate, dar închidem ochii, cu ipocrizie, la cât plătim

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Andreea Bălan a descoperit secretul unei căsnicii fericite
Loading...
Comentarii