„Părinţii nu au cu cine să lase copiii acasă. Pentru că şcolile sunt închise. Guvernul PNL trebuie să ia măsuri urgente să ajute părinţii. Interesat doar de sondaje de opinie, Guvernul PNL a uitat – din nou – de românii care au copii şi care nu au în grija cui să îi lase. Nu a luat în calcul niciun moment faptul că odată cu ridicarea stării de urgenţă, pe 15 mai, nu mai pot fi acordate compensaţii părinţilor care rămân acasă pentru a avea grijă de copiii minori. After-school-ul sau grădiniţa nu mai sunt soluţii în acest an. Pentru că unităţile de învăţământ rămân închise. Să fie lăsaţi în grija bunicilor, nici gând, pentru că riscul să îi infecteze este prea mare”, spune PSD într-un mesaj pe Facebook.

Social-democraţii afirmă că este clar pentru toată lumea, „mai puţin pentru Guvernul Orban”, că este nevoie acum de măsuri în sprijinul părinţilor.

„Dacă Guvernul Orban va ignora şi această problemă, PSD va acţiona pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinţilor să stea acasă pentru a-şi supraveghea copiii până la redeschiderea unităţilor de învăţământ”, mai spun cei de la PSD.

Recent, Guvernul a decis că părinții care stau acasă cu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgență, vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare.

Guvernul a emis un act normativ în acest sens, pentru a rezolva problema vacanţei de Paşte, când părinţii nu mai puteau rămâne în concediu plătit de stat.

Cu toate acestea, preşedintele Klaus Iohannis, luni, a anunţat că elevii nu vor mai reveni la cursuri, în acest an şcolar.

Astfel, după 15 mai, când expiră decretul privind starea de urgenţă, şi până pe 12 iunie, părinţii nu mai pot primi cei 75% din salariu, pentru a sta acasă cu copiii.

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut