De Maria Andrieș,

Printre proiectele anulate, se numără și o tabără de studiu la Londra, spre care fusese fixată plecarea joi dimineață, la 06.00, pe Otopeni.

Anunțul care a apărut pe pagina de Facebook a Asociației Young Partners

Părinții au achitat înainte prețul taberei, în jur de 390 de euro, pentru o săptămână.

„Plătisem din martie. Dar, la acest cost, organizatorii ne-au anunțat că se adaugă și costul biletelor de intrare la muzee și la alte obiective, în jur de 100 de lire, în total”, ne-a relatat mama unui copil din lista pentru Marea Britanie.

Mama respectivă a precizat că intenționează să depună, joi dimineață, împreună cu mai mulți părinți, o plângere în instanță împotriva Asociației Young Partners: „Ne strângem mai mulți, să contăm. Sunt zeci de tabere plătite înainte, vorbim despre un prejudiciu total de zeci de mii de euro. Acești organizatori vor trebui să dea socoteală”.

Asociația Young Partners s-a ocupat și de tabere finanțate de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus.

Cum au fost abandonați cei 80 de copii

Taberele din Italia și Japonia au fost organizate de Asociația Young Partners, condusă de Iulian Niculae Ghinoiu, profesor de geografie din Târgu Jiu, și de soția acestuia, Mihaela Ghinoiu. Asociația activează din aprilie 2004 și, până de curând, în organizarea taberelor n-au fost semnalate decât probleme minore.

De această dată, organizarea a fost afectată, se pare, de o ceartă între soții Ghinoiu. Aflat în Japonia, cu grupul de copii, Iulian Ghinoiu a fugit, pur și simplu, din cameră, în zorii zilei, a relatat pentru Libertatea prietenul unuia dintre copiii blocați în Japonia.

Fotografie principală: Shutterstock

Citește și:

80 de copii români, abandonați pe aeroporturile din Tokyo și Milano din cauza unui scandal conjugal!

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze