Mergi direct la conținut »
UPDATE/ PSD-ALDE participă la moțiune, dar nu votează. Parlamentarii Puterii vor sta în bănci
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE/ PSD-ALDE participă la moțiune, dar nu votează. Parlamentarii Puterii vor sta în bănci

UPDATE/ PSD-ALDE participă la moțiune, dar nu votează. Parlamentarii Puterii vor sta în bănci

Parlamentarii PSD-ALDE, ședință de grup, înaintea moțiunii de cenzură. Deputații și senatorii Puterii s-au reunit, de la ora 15:00, să stabilească strategia pentru moțiunea de cenzură depusă de PNL. Astfel, decizia grupurilor a fost de a asigrua cvorumul de prezență, însă nu vor vota deloc moțiunea. Este o măsură prin care Liviu Dragnea se asigură că niciun social-democrat nu va trăda. Pe foaie, coaliția de guvernare încă are majoritate, însă Opoziția încă negociază cu parlamentari de la toate partidele.

De Sorina Ionaşc,

UPDATE 16.00 Parlamentarii PSD și ALDE vor participa la ședința de plen reunit când va fi votată moțiunea de cenzură, dar nu vor participa activ la vot. Decizia celor două grupuri parlamentare a fost ca deputații și senatorii Puterii să stea în bănci.

În timp ce liberalii duc ultimele negocieri pentru voturi, în vederea moțiunii de cenzură, deputații și senatorii PSD și ALDE s-au strâns în ședință comună pentru a-și stabili strategia la demersul Opoziției.

PSD-ALDE, prezenți în bănci


Varianta luată în calcul de conducerea PSD este ca toți parlamentarii Puterii să stea în bănci, tocmai ca să se asigure că niciunul nu votează moțiunea depusă de Opoziție.

Pe foaie, majoritatea parlamentară e încă stabilă, având cam 15 voturi peste minimul necesar pentru a respinge moțiunea de cenzură. Minoritățile naționale nu au luat încă o decizie, în timp ce grupul lui Victor Ponta va vota pentru căderea Guvernului doar dacă premierul nou va fi tot de la PSD.

Moțiunea de cenzură va fi citită, în plenul reunit, luni, 25 iunie, iar dezbaterea și votul vor avea loc miercuri, 27 iunie.

Înaintea ședinței grupurilor reunite, a avut loc și o ședință a coaliției.

 

Close
Închide
  Close