De Valentina Postelnicu,

Un parlamentar are, în prezent, o indemnizaţie de aproximativ 10.000 de lei, net, iar aceasta creşte în funcţie de funcţia pe care o deţine în cadrul forului legislativ.

„Mă bucur că toți colegii mei au înțeles că în această perioadă trebuie să fie solidari. Toţiparlamentarii PSD au decis că VOR DONA 50 la SUTĂ din indemnizațiile lor pentru a sprijini achiziția urgentă de echipamente medicale de maximă necesitate”, a transmis Marcel Ciolacu.

În cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a discutat despre măsurile pe care autoritățile locale le pot implementa, dar și despre problemele cu care se confruntă, a mai anunţat Ciolacu.

„Singurul ajutor pe care Guvernul l-a acordat în majoritatea județelor s-a rezumat la 50 de costume de protecție și în jur de 100-200 de măști pentru medici. Adică necesarul pentru o zi. Majoritatea spitalelor nu au teste pentru coronavirus. Sunt județe care ne-au spus că sunt mulți oameni care au ieșit din carantină și nu au fost testați! Este foarte grav!”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu a făcut un apel către Guvern și către președintele Iohannis, din partea tuturor primarilor și președinților de Consilii Județene, să trimită urgent teste către spitale.

„Foarte multe dintre primării, foarte multe dintre Consiliile Județene au luat deja hotărâri locale prin care au deblocat bani către spitale. Dar spitalele trebuie să aibă de unde să cumpere teste, medicamente, și echipamente de protecție. Iar Guvenul nu aduce toate aceste lucruri.Cei aflați în prima linie NU mai trebuie lăsați să lupte cu mâinile goale! Ca până acum.Protecția lor este esențială pentru viața noastră, a tuturor!”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD s-a referit la situaţia de la Suceava, care, spune el, este mult mai gravă.

„Din cauza guvernului acest spital este acum închis. Există soluția ca toată activitatea să fie mutată într-un spital nou, la Fălticeni. Guvernul trebuie să aloce rapid 5 milioane de euro pentru achiziția de aparatură medicală. Sper că Orban  și Costache au învățat ceva”, a spus el.

Liderul PSD a solicitat modificarea urgentă a cadrului legal, astfel încât primăriile și Consiliile Județene să poată realoca din bugetele proprii sume suplimentare pentru acoperirea necesităților urgente.

„Este nevoie rapid de simplificarea procedurilor de achiziții publice strict pentru echipamentele medicale. Nu putem aștepta 3 luni până se fac licitațiile conform procedurilor actuale. Nu mai este timp de pierdut!”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi:

Cadrele medicale infectate la Suceava stau și câte 30 pe secție, șeful CJ Gheorghe Flutur e „într-o rezervă cu duș”

Vești bune: noul coronavirus nu pare să sufere mutații rapide, ceea ce înseamnă că un vaccin ar putea oferi protecție toată viața