Mergi direct la conținut »
Parlamentarii, cu nervii la pământ, după 14 ore de dezbateri pe buget: "Nu îmi mai tăiaţi microfonul!", "Daţi un vot pentru iubire!", "Suntem ca în tabără, facem poze"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Parlamentarii, cu nervii la pământ, după 14 ore de dezbateri pe buget: "Nu îmi mai tăiaţi microfonul!", "Daţi un vot pentru iubire!", "Suntem ca în tabără, facem poze"

Parlamentarii, cu nervii la pământ, după 14 ore de dezbateri pe buget: „Nu îmi mai tăiaţi microfonul!”, „Daţi un vot pentru iubire!”, „Suntem ca în tabără, facem poze”

Crize de nervi în plenul Paramentului, la dezbaterea bugetului de stat pe 2019. După 14 ore de certuri şi conflicte, parlamentarii au început să se certe, să facă declaraţii aiuritoare, de la tribuna plenului şi să ceară socoteală pentru fiecare atac din partea părţii adverse. Vineri, aceştia revin la muncă, de la 8.30 dimineaţa, pentru a da votul final pe proiectul bugetului de stat pe 2019. 

De Valentina Postelnicu,

Iulian Bulai, de la USR, a cerut să prezinte o „problema personală”, de la microfonul central. „Nu îmi tăia microfonul!”, i-a transmis el vicepreşedintelui Camerei, Florin Iordache, preşedinte de şedinţă, pe un ton ridicat. În apărarea social-democratului a venit colegul său, Cătălin Rădulescu.

„Problema personală are cinci minute”, i-a spus Iordache lui Bulai, care a început să povestească că a trăit cinci ani în afara ţării şi a suportat umilinţe pe care cei de la PSD nu au cum să le înţeleagă.

„Am stat în tranşeele ţărilor strine, problemele acestea nu o să le înţelegeţi niciodată, aceşti oameni tot timpul trebuie să muncească pentru a trimite bani în această ţară pe care aţi nenorocit-o. Se va întoace împotriva voastră şi a familiilor voastre. Dacă vă veţi deconecta de aceşti români, nu veţi câştiga nimic, nu vei mai avea români. 240.000 au plecat doar anul trecut, sunt rudele voastre”, a spus BUlai, vizibil nervos.

În cele din urmă, Florin Iordache i-a tăiat microfonul. De altfel, vicepreşedintele Camerei a comentat ironic lipsa de interes a parlamentarilor, după atâtea ore de lucru: „Suntem ca în tabără, facem poze”.

Un alt deputat, de la USR, Tudor Benga, a declarat că, de Valentines Day, este în stare „să se ia de mână cu un pesedist, pentru Aeroportul Braşov. El ceruse 70 de milioane de lei pentru aceste proiect critic, care va ajuta la dezvoltarea zonei.

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică
Recomandări

Duși cu vorba de două Guverne, oamenii din Cumpăna sunt într-o situație dramatică

„Daţi un vot pentru iubire, daţi un vot pentru Aeroportul Braşov”, a spus Benga.

În cele din urmă, amendamentul USR a fost respins, însă a fost admis un alt amendament, al PSD, care prevede alocarea a 23 de milioane de lei pentru Aeroportul Braşov.

Şi liberala Alina Gorghiu a venit la tribună, pentru a cere prelungirea programului de lucru până la finalizarea votului pe bugetul de stat.” Simt privirea domnului Teodorovici în ceafă”, a spus ea, dojenindu-i pe parlamentarii Puterii că nu vor să lucreze şi în continuare.

Supărat, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa i-a replicat: „Sunt de dimineaţă aici. Nu mi-am luat medicamentele, nici alea, nici alea, să îmi spuneţi că nu am chef de muncă ? Al naibii să fiu…!”, a comentat el.

Citeşte şi: Primele plângeri penale împotriva „ginecologului” Raluca Bîrsan! Două foste paciente au povestit anchetatorilor că falsul medic a fost cea care le-a închis operațiile!

Close
Închide
  Close