„Publicarea acestor documente este în interesul publicului. Ele ridică întrebări importante despre modul în care Facebook gestionează datele utilizatorilor săi, despre politicile sale în materie de colaborare cu dezvoltatorii de aplicaţii şi despre cum îşi exercită poziţia dominantă pe piaţa social media”, a afirmat Damian Collins, preşedintele Comisiei pentru mediul digital, cultură şi mass-media (DCMSC) din Camera Comunelor.

Facebook se află de câteva luni în vizorul acestei comisii în cadrul unei anchete asupra fenomenului ‘fake news’ (ştiri false). Vezi măsurile luate de UE pentru combaterea ştirilor false, înainte de alegerile europarlamentare.

Săptămâna trecută, preşedintele comisiei i-a cerut unui responsabil al reţelei sociale să explice conţinutul emailuri-lor interne ale Facebook confiscate de la compania americană Six4Three, care au la origine o plângere formulată în Statele Unite şi au fost obţinute în cadrul unei proceduri parlamentare rar utilizate.

‘Nu credem că am primit răspunsuri sincere de la Facebook în legătură cu aceste probleme importante. De aceea publicăm documentele’, a declarat miercuri, 5 decembrie,  Damian Collins, citat de Agerpres.

Făcând un rezumat al celor 250 de pagini de documente, care include email-uri trimise de şeful Facebook Mark Zuckerberg, Collins a ridicat câteva ‘probleme-cheie’.

El a afirmat că Facebook a încheiat acorduri cu unele companii pentru a le permite ‘accesul deplin la datele prietenilor utilizatorilor’ reţelei sociale, deşi gigantul american a anunţat în 2015 că a pus capăt acestor practici.

Astăzi, Utilizatorii Facebook sunt deconectați din senin de pe dispozitive. Problemele au fost raportate inclusiv în România.

  • FOTO – Hepta

Citește și… Conflict de interese de 3.600 de euro pe zi. Complexul Energetic Oltenia angajează fără licitaţie aceeaşi firmă pusă să recupereze datorii de la gigantul energetic


 

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO
GSP.RO

Leonard Doroftei a slăbit enorm în doar două luni, de când a părăsit România definitiv! Cum arată acum și ce face în Canada. VIDEO

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum