Mergi direct la conținut »
UPDATE | Campania electorală la posturile de radio şi televiziune începe pe 12 octombrie, la ora 00,00 şi se încheie pe 9 noiembrie, la ora 7,00
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE | Campania electorală la posturile de radio şi televiziune începe pe 12 octombrie, la ora 00,00 şi se încheie pe 9 noiembrie, la ora 7,00

UPDATE | Campania electorală la posturile de radio şi televiziune începe pe 12 octombrie, la ora 00,00 şi se încheie pe 9 noiembrie, la ora 7,00

Conducerea reunit[ a celor două Camere ale Parlamentului a stabilit, marţi, regulilele privind campania electorală, la Televiziunea Publică, pentru alegerile prezidenţiale.

De Valentina Postelnicu,

Când începe campania electorală pe TV şi Radio

UPDATE ora 20.10 Birourile permanente ale Parlamentului au aprobat, marţi, ofertele editoriale ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru reflectarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Potrivit proiectului editorial al SRTv, campania electorală se desfăşoară conform Legii 370/2014, HG nr. 630/27.08.2019 şi art. 1 din Decizia CNA nr. 781/3.09.2019.

Campania electorală la posturile de radio şi televiziune – publice şi private – începe în ziua de 12 octombrie, ora 00,00, şi se încheie în ziua de 9 noiembrie, ora 7,00. În timpul campaniei programele politice ale candidaţilor, opiniile şi mesajele cu conţinut electoral pot fi prezentate numai în emisiuni de promovare electorală, de dezbatere electorală şi emisiuni informative.

TVR îşi propune să desfăşoare campania electorală pe canalele: TVR1/TVR1HD, TVR3, TVR Internaţional, TVR Moldova şi să producă şi să difuzeze emisiuni de promovare şi dezbatere electorală.

Oferta TVR cuprinde emisiuni de dezbatere electorală pe TVR1 în perioada 14 octombrie – 8 noiembrie, de luni până vineri de la ora 21,00 la ora 22,00 şi în reluare de la ora 06,00 la 7,00, precum şi emisiuni de promovare electorală tot de luni până vineri la ora 12,30 timp de 23 de minute. Aceste emisiuni vor fi preluate şi pe TVR Internaţional şi pe TVR Moldova.

Oferta editorială a SRR pentru reflectarea campaniei electorale cuprinde programe speciale la posturile Radio România Actualităţi şi Radio România Regional, Radio România Antena Satelor şi Radio România Internaţional. Acestea sunt buletine de ştiri electorale, rubrici privind tehnica votării, emisiuni de promovare a programelor competitorilor electorali, de dezbatere electorală.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului de marţi, ora 13,00, va avea pe ordinea de zi, stabilirea timpilor de antenă la Televiziunea publică în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

„Mâine vor fi Birourile permanente reunite. Principalele teme vor fi aprobarea planurilor de la Televiziunea publică privind desfăşurarea campaniei electorale”, a anunţat preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

Calendarul alegerilor prezidenţiale

Calendarul alegerilor prezidențiale de anul acesta a fost aprobat de Guvern în luna august.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

  • 12 octombrie: începerea campaniei electorale.
  • 8 noiembrie, orele 12.00-21.00, prima zi a votării în străinătate.
  • 9 noiembrie, ora 07.00, se încheie campania electorală în țară.
  • 9 noiembrie, orele 7-21: a doua zi a votării în străinătate.
  • 10 noiembrie, orele 7-21: a treia zi de votare în străinătate și începerea votării în țară.
  • 10 noiembrie, ora 21.00 se încheie alegerile atât în țară, cât și în străinătate, iar alegătorii care la ora 21.00 se află în secțiile de votare, precum și cei care se află la rând în afara secțiilor de vot, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23.59”

Vezi cand sunt alegerile prezidentiale 2019

Close
Închide
  Close