Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Participare record la „Patrula Veteranilor” de la Râșnov în cadrul Zilei Mondiale a Zăpezii

Participare record la „Patrula Veteranilor” de la Râșnov în cadrul Zilei Mondiale a Zăpezii

După două zile pline, în care copiii s-au întrecut la biatlon, sărituri cu schiurile, schi fond sau diverse jocuri ale copilăriei, evenimentul prin care la Râșnov a fost sărbătorită „Ziua Mondială a Zăpezii” s-a încheiat prin proba vedetă, „Patrula Veteranilor”.

De Iulian Cuibar,

”Patrula Veteranilor” a adunat, anul acesta, un număr record de participanți, 54, pentru prima oară în istoria întrecerii la start aflându-se și o patrulă feminină. Astfel, 8 formații de câte 5 sau șase persoane au parcurs de două ori un circuit de aproximativ 1,5 kilometri, condiția de bază fiind aceea ca la fiecare trecere pe la linia de start echipele să fie în formație completă și compactă.

Astfel, într-un pur spirit al solidarității, chiar dacă s-ar fi putut desprinde ușor de pluton, participanții au fost nevoiți să își aștepte și coechipierii care parcurgeau circuitul ceva mai greu.

La final s-a impus patrula „Dia”, formată din Sorin Bogyor, Florin Dia, Nicolae Dragu, Valentin Bott și Stelică Țeposu, însă toate echipele au fost premiate de organizatori, Primăria Râșnov, Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi Clubul Olimpic Sportiv „Cetate”.

Vetereani între veterani: „Pur și simplu nu ne putem opri”

Cel mai în vârstă participant la Patrula Veteranilor a fost Ștefan Șandor, un bărbat din Harghita care are nu mai puțin de 84 de ani.

serbarile zapezii STEFAN SANDOR  (1)

„Sunt brașovean, dar trăiesc de o viață în Harghita. Prima alergare pe muntele Postăvaru am făcut-o în 1951. Sunt instalator de meserie, dar am fost mereu pasionat de sporturi de iarnă”, a spus „veteranul între veterani” la finalul concursului.

Acesta a fost urmat destul de aproape la capitolul vârstă de un alt harghitean, Borbath Istvan, un fost sportiv și antrenor în vârstă de 77 de ani.

serbarile zapezii ISTVAN BORBATH  (2)

„Pur și simplu nu mă pot lăsa de schi și vin la concursuri pentru sănătate”, a concluzionat Istvan.

Close
Închide
  Close