Mergi direct la conținut »
Paula Herlo şi Amalia Enache, câştigătoare într-o campanie împotriva fumatului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Paula Herlo şi Amalia Enache, câştigătoare într-o campanie împotriva fumatului

Paula Herlo şi Amalia Enache, câştigătoare într-o campanie împotriva fumatului

Ştiristele au intrat în competiţie cu articolul Cancerul pulmonar omoară un român la 16 minute. Testamentul unui tânăr fumător ucis de maladie, publicat pe stirileprotv.ro, iar lupta pentru premiu se dă alături de jurnalişti din Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Slovenia şi Spania.
„Când am scris acest articol m-am gândit la un om drag mie, fumător, care a murit din cauza unei afecţiuni pulmonare, la cineva din familie care s-a tratat de cancer laringian cauzat de acest viciu, la oameni apropiaţi mie care fumează prea mult”, a mărturisit Paula Herlo. „Niciunul nu s-a gândit că ar putea fi o victimă. Testamentul cutremurător al lui Marius, personajul reportajului nominalizat, este atât de puternic, încât mulţi dintre cei care l-au citit au decis să renunţe la fumat. Iar pentru mine, mesajele lor sunt deja ca un mare premiu câştigat” a mai continuat corespondentul Ştirilor ProTv.

„Marius era conştient că şi-a provocat boala, în anii în care fumase ţigară după ţigară, obsesiv, inconştient. În anii în care nu credea că asta avea să-l pună pe el faţă-n faţă cu moartea, iar pe soţia, pe fiica, pe fratele şi pe părinţii lui, în faţa unei dureri de netrecut”, a declarat Amalia Enache. „Marius a sperat că, după ce-i va şti povestea, măcar un singur om se va lăsa de fumat”, a continuat Amalia.
Reportajul poate fi citit aici.

Close
Închide
  Close