Mergi direct la conținut »
Pedepse mai blânde pentru consumul de marijuana, în Franța. Ce prevede noul proiect de lege
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Pedepse mai blânde pentru consumul de marijuana, în Franța. Ce prevede noul proiect de lege

Pedepse mai blânde pentru consumul de marijuana, în Franța. Ce prevede noul proiect de lege

Francezii care sunt prinşi că fumează marijuana ar putea scăpa mai ușor, chiar și de închisoare, după ce Parlamentul a aprobat un proiect de lege în acest sens, iniţiat de partidul președintelui Emmanuel Macron, proiect care urmează să intre şi la votul final.

Astfel, francezii care vor fi prinşi că fumează marijuana ar putea scăpa mai ieftin, cu o amendă fixă de 200 de euro.

În prezent, această țară are cea mai dură legislaţie antidrog din Europa, cu sancţiuni care ajung la un an de închisoare şi o amendă de 3.750 de euro pentru consumul de narcotice.

Cifrele oficiale arată că 5 milioane de francezi au fumat marijuana în anul 2017, din care 700 de mii au făcut asta zilnic. Proiectul a fost denunţat de opoziţie.

În timp ce comuniştii cer legalizarea tuturor drogurilor, Marine le Pen a spus că scăderea amenzii înseamnă, de fapt, permiterea consumului, precizează Digi 24.

În acest timp, Canada a legalizat marijuana, după 100 de ani de prohibiţie.

Chiar a fost criză de marijuana în Canada, la două zile după legalizarea drogului. Tinerii revoltați că stocurile de „iarbă” au fost epuizate… au fost trimiși acasă de polițiști.


Citește și… Despre norvegieni, de la români. Cum trăiesc, cum își educă copiii, cât beau, ce mănâncă. Și ce putem învăța noi înșine de la românii care conviețuiesc cu ei


 

Close
Închide
  Close