MENIU CAUTĂ
, de Theodor Istrate

Pedofilul care a agresat sexual două fetițe în scara unui bloc din Huși a fost arestat

Distribuie

Pedofilul de 33 de ani care ar fi agresat sexual două fetițe de cinci și opt ani în scara unui bloc din Huși a fost arestat preventiv. Bărbatul a fost eliberat în urmă cu aproape un an din pușcărie după ce, în 2008, fusese condamnat la zece ani de închisoare pentru că a violat o copilă de 11 ani pe care a luat-o cu forța de pe terenul de sport al unei școli din Huși.

Judecătoria Huși l-a arestat preventiv pentru 30 de zile pentru agresiune sexuală pe Daniel Benea, cel care, în urmă cu două zile, a abuzat sexual două fete de cinci și opt ani în scara unui bloc din Huși, unde le dusese cu forța după ce le-a racolat de pe stradă.

Tânărul de 33 de ani are antecedente grave în ceea ce privește comportamentul său de pedofil. De altfel, în 2008, Benea a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru viol, după ce a abuzat sexual o fată de 11 ani. Copila a fost luată cu forța din curtea școlii la care învăța în municipiul Huși, înainte de ora de sport, și dusă pe un teren viran din apropiere, unde a fost obligată la perversiuni sexuale.

Tânărul a stat în pușcărie nouă din cei zece ani la care fusese condamnat, fiind eliberat condiționat în luna mai a anului trecut după ce magistrații Judecătoriei Vaslui au fost convinși că Daniel Benea s-ar fi reabilitat.

Însă, la scurt timp de la eliberarea sa din penitenciar, tânărul ar fi încercat să violeze o fată de 9 ani în scara unui bloc în care locuia copila, tot în municipiul Huși. Minora a reușit să scape după ce a strigat după ajutor, fiind salvată de către vecini.

Câteva luni mai târziu, același individ a încercat să abuzeze sexual o altă fată, de 12 ani, pe o stradă din Huși, care a reușit să scape după ce s-a smuls din brațele agresorului. În ambele cazuri, părinții victimelor au făcut plângeri la poliție, însă anchetatorii nu au avut probe suficiente pentru a propune luarea vreunei măsuri preventive față de Daniel Benea.

Ajuns acum în arest, tânărul de 33 de ani riscă până la zece ani de închisoare, având în vedere că cele două victime pe care le-ar fi agresat pe 15 aprilie 2018 au sub 14 ani.

Citește și: VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!

 

Citește mai multe despre arest, tanar și Vaslui pe Libertatea.

Comentarii