MENIU CAUTĂ
02 Noi. 2016 08:56

Percheziţii în Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală

Distribuie

Poliţiştii din Călăraşi şi din Direcţia Operaţiuni Speciale fac, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, dar şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care prejudiciul este estimat la 4,5 milioane de lei.

Conform sursei citate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi efectuează 13 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând a fi puse în aplicare 15 mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2011, reprezentanţii unor societăţi comerciale cu sediul în judeţele Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti ar fi fost implicaţi într-un circuit evazionist şi de spălare a banilor prin înregistrarea de operaţiuni fictive şi prin transferarea unor sume de bani urmate de retragerea acestora, se arată în comunicat.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin infracţiunea de evaziune fiscală este de aproximativ 4.500.000 de lei, precizează IGPR.

Citește mai multe despre perchezitii pe Libertatea.

Comentarii