14 Sep. 2017 07:32

Percheziții la Primăria Giurgiu, la persoane și firme din 5 județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Distribuie

Poliţiştii din Olt fac, joi dimineață, 20 de percheziţii în 5 judeţe, la Primăria Giurgiu, la mai multe firme și la locuințele unor persoane suspectate într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Persoanele vizate ar fi vândut mobilier urban, folosind firme fantomă, prejudiciul produs bugetului de stat fiind de 6.800.000 de lei.

Perchezițiile sunt făcute de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în judeţele Olt, Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman, potrivit Poliţiei Române.

Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că sunt vizate firme care au vândut mai multor primării mobilier urban pentru care nu aveau documente de proveniență. Primăriile la care a ajuns mobilierul urban, conform surselor judiciare, sunt: Drăgănești și Potcoava, din județul Olt, Primăria municipiului Giurgiu, Gogoșari, și Oinacu, din județul Giurgiu, Mătăsaru și Conțești, din Dâmbovița, Putineiu, din Teleorman și Poiana Mare, din județul Dolj.

Activităţile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

”Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operațiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituții, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă”, potrivit Poliției Române.

Prin activitatea infracţională s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei.

În cauză vor fi aplicate sechestre asiguratorii, iar la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor fi conduse 5 persoane, pentru audieri.

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt și polițiști de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmbovița, Giurgiu, Dolj și Teleorman.


Citește și: VIDEO | Mihai Goţiu susţine că a fost bătut de Mirel Palada într-o pauză publicitară. „A sărit, m-a lovit cu pumul”


 

Loading...
Comentarii