MENIU CAUTĂ

Pesta porcină a ajuns și în Giurgiu. S-au închis târgurile din Călugăreni şi Bolintin Vale

Distribuie

Pesta porcină a ajuns și în Giurgiu, primul caz de pestă porcină africană fiind confirmat sâmbătă de autoritățile sanitar-veterinare, în satul Brăniștari. Târgurile din Călugăreni şi Bolintin Vale au fost închise, iar în judeţ au fost instituite filtre de control rutiere şi de dezinfecţie, arată Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) într-un comunicat.

„Închiderea târgului din localitatea Călugăreni, precum şi a celui din oraşul Bolintin Vale pe o perioadă nedeterminată, precum şi instituirea unor filtre de control rutiere şi filtre de dezinfecţie formate din patru reprezentanţi ai DSVSA Giurgiu, doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean sunt măsurile dispuse în seara zilei de 8 septembrie de către preşedintele CJSU, subprefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în satul Brăniştari din comuna Călugăreni”, se arată în comunicatul preluat de Agerpres.

Decizia CJSU a fost transmisă tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Măsurile au fost dispuse în conformitate cu adresa Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu privind confirmarea focarului de pestă porcină africană în satul Brăniştari din comuna Călugăreni, prin buletinul de analiză emis de către Institutul de Diagnostic de Sănătate Animală Bucureşti.


Donald Trump i-a scris lui Klaus Iohannis. Liderul de la Casa Albă i-a cerut scuze președintelui României pentru anularea întâlnirii de la summit-ul NATO


 

Citește mai multe despre epidemie, Giurgiu și pestă porcină pe Libertatea.

Comentarii