Mergi direct la conținut »
Peste 30.000 de persoane, pe listele Episcopiei Catolice din Iași pentru vizita Papei Francisc
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Peste 30.000 de persoane, pe listele Episcopiei Catolice din Iași pentru vizita Papei Francisc

Peste 30.000 de persoane, pe listele Episcopiei Catolice din Iași pentru vizita Papei Francisc

Peste 30.000 de catolici din Dieceza de Iași și-au exprimat dorința de a veni la Iași pentru vizita Papei Francisc de la începutul lunii iunie, în urma centralizării listelor din cele peste 150 de parohii subordonate Diecezei.

De Cătălin Hopulele,

Reprezentanții Episcopiei din Iași spun că interesul este mai mare decât s-au așteptat și mai mare decât la ultimul eveniment major care a avut loc în Iași, beatificarea episcopului martir Anton Durcovici din 2014, când circa 22.000 de persoane au fost prezente pe stadionul „Emil Alexandrescu” din capitala Moldovei.

Pr. Adrian Blăjuță, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice din Iași, a precizat pentru Libertatea că au fost trimise, de la începutul lunii februarie, instrucțiuni către parohii să facă liste cu credincioșii care ar dori să vină la Iași la întâlnirea cu papa Francisc, programată pentru 1 iunie.

Într-o lună, peste 30.000 de persoane s-au înscris pe liste, dar reprezentanții episcopiei spun că au primit foarte multe semnale și de la mii de ortodocși care și-au manifestat interesul de a veni la Iași în perioada respectivă.

„Momentan, pregătirile se desfășoară în parametri normali, lucrăm îndeaproape cu Primăria Municipiului Iași pentru a vedea exact toate lucrurile care sunt de rezolvat și încercăm să identificăm cea mai bună soluție pentru ca toți credincioșii care doresc să-l vadă și să-l asculte pe Papa Francisc la Iași să poată veni în condiții de siguranță. Până la definitivarea programului oficial, au rămas aceleași date de referințe: ziua de 1 iunie și locul de întâlnire din fața Palatului Culturii”, a declarat pr. Adrian Blăjuță.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

Deși în acest moment nu se cunosc foarte multe detalii despre șederea la Iași a Suveranului Pontif, organizatorii spun că pe baza listelor întocmite va fi amenajat un sistem de intrare cu bilete gratuite, atât din motive de securitate, cât și pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată veni la Iași din întreaga dieceză.

În această perioadă, în bisericile din parohiile catolice din dieceză au loc slujbe speciale închinate vizitei Suveranului Pontif, iar pentru promovarea evenimentului, Episcopia Romano-Catolică din Iași a tipărit mai multe bannere mari cu mesajul Papei care vor fi duse în fiecare parohie.

Reprezentanții municipalității au declarat că se așteaptă la peste 120.000 de turiști din toată țara în acea perioadă, dar și din străinătate, din țări precum Ucraina, Polonia sau de peste Prut, din Republica Moldova, hotelurile fiind deja rezervate aproape integral.

Papa Francisc vine în România, în perioada 31 mai – 2 iunie. Suveranul Pontif va merge în Bucureşti, Iaşi, Blaj şi la Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Citește și: Estul trage tare să ajungă Vestul! Premieră într-un oraș din România: Suceava trece la taxiuri electrice | FOTO

Close
Închide
  Close