Mergi direct la conținut »
Peste 570 de semnalări de vot multiplu la alegerile europarlamentare 2019 au fost primite de Ministerul de Interne
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Peste 570 de semnalări de vot multiplu la alegerile europarlamentare 2019 au fost primite de Ministerul de Interne

Peste 570 de semnalări de vot multiplu la alegerile europarlamentare 2019 au fost primite de Ministerul de Interne

Ministerul de Interne a primit, în primele cinci ore de la începerea procesului de votare, peste 570 de semnalări referitoare la posibile situații de vot multiplu la alegerile europarlamentare 2019.

De Dana Aramă,

În urma verificărilor, Ministerul Afacerilor Interne a transmis către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale o sesizare privind posibilitatea înregistrării unor erori în modul în care sunt selectate şi opţiunile de vot ale alegătorilor.

„În primele cinci ore de la începerea procesului de votare, au fost înregistrate peste 570 de semnalări referitoare la posibile situaţii de vot multiplu. Conform prevederilor legale, aceste semnalări ajung la MAI întrucât ele apar ca posibile fapte penale.

În urma verificărilor punctuale la faţa locului, un număr semnificativ din aceste semnalări nu s-a confirmat, restul fiind în cercetare, sens în care se evidenţiază posibile erori în operarea tabletelor din secţiile de votare de către operatorii acestora.

Pe acest fond, MAI a transmis către STS o corespondenţă în care sesizează această situaţie de fapt, inclusiv posibilitatea înregistrării unor erori asupra modului cum sunt selectate şi opţiunile de vot ale alegătorilor, pentru unul sau ambele procese electorale”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Agerpres.

Alegeri Europarlamentare 2019 în România. Românii cu drept de vot, aproape 19 milioane, sunt așteptați la urne duminică, 26 mai, între orele 7 și 21, pentru a-i alege pe reprezentanții României în Parlamentul European. Peste 450 de candidaţi, reprezentanţi ai unor formaţiuni politice sau independenţi, îşi dispută cele 32 de mandate de europarlamentari la alegerile de duminică.


Citește și:

OPINIE/Țara din care dispar copiii dispăruți. Jurnalista Adriana Oprea vă propune o incursiune în realitate: cât le pasă cu adevărat și ce au făcut autoritățile române pentru copiii pierduți sau răpiți

 

Close
Închide
  Close