MENIU CAUTĂ
, de Cristina Radu

Peste 7.000 de oameni au semnat o petiție online prin care cer demisia ministrului de Externe pentru „sabotarea” dreptului de vot al românilor din diaspora

Distribuie

O petiție pentru demisia ministrului de Externe Teodor Meleșcanu a fost inițiată online duminică seară, după ce la secțiile de votare din principalele orașe europene s-au format cozi de mii de români, care nu au votat la alegerile europarlamentare și referendum nici după șapte ore de așteptare.

La două ore de la inițiere, petiția a strâns aproape 7.000 de semnături.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că mii de români din străinătate nu au reușit să voteze, stând încă la cozi lungi formate în fața secțiilor de votare, în special în Spania, Marea Britanie, Germania, Italia și Danemarca, unde oamenii așteaptă și de șapte ore să-și exercite dreptul la vot.

„Noi, semnatarii petiției și români cu drept de vot, îi cerem demisia lui Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Externe și responsabil pentru organizarea alegerilor în diaspora. Cerem demisia pentru sabotarea, încă o dată, a românilor de peste hotare și a dreptului acestora de a vota. Vă îndemnăm să vă dați demisia urgent, pentru că sunteți incompetent”, se arată în textul petiției.

PNL a anunţat, duminică, prin vocea preşedintelui Ludovic Orban, că va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diaspora.

Nu este prima dată când românii din diaspora nu ajung să voteze la alegeri. În 2014, ministrul de Externe Titus Corlățean a fost forțat să-și dea demisia în urma unor ample proteste. Oamenii au ieșit atunci în stradă după ce mii de români stabiliți în străinătate nu au reușit să voteze la alegerile prezidențiale.


Citește și:

Citește mai multe despre Alegeri europarlamentare și Referendum pe Libertatea.

Comentarii