Rebelii au lansat joi atacuri asupra forţelor guvernamentale siriene în localitatea Khan Touman. Printre insurgenţi s-au aflat şi membri ai grupării teroriste Frontul Al-Nusra, afiliată reţelei Al-Qaida, în cazul căreia nu se aplică armistiţiul temporar de încetare a luptelor din ţară.

„Cel puțin 43 de combatanți Al-Nosra și ai aliaților lor, între care un luptător local, și 30 din partea regimului și ai milițiilor aliate au decedat în aceasta luptă”, a indicat OSDO. Localitatea Khan Touman este importantă pentru că se află în apropierea autostrăzii care face legătura între Damasc şi Alep.

Un acord de încetare temporară a luptelor în Alep a intrat în vigoare de miercuri, de la ora 00.01, potrivit Departamentului american de Stat, după ce administraţia Bashar al-Assad a intensificat confruntările cu rebelii sirieni de pe 22 aprilie, lupte în care au murit cel puţin 300 de persoane. SUA şi Rusia au anunţat vinerea trecută că un acord de încetare temporară a luptelor a intrat în vigoare pentru Damasc pentru 24 de ore şi pentru provincia Latakia pentru 72 de ore, fiind ulterior prelungit.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor