MENIU CAUTĂ

Cum arată „Piciorul de elefant” de la Cernobîl, considerat cel mai periculos deșeu din lume. Condamnă la moarte pe oricine se apropie de el

Distribuie

În urma teribilei explozii de la Cernobîl, din data de 26 aprilie 1986, s-a format ceea ce specialiștii au botezat „Piciorul de elefant”, aflat în mijlocul zonei interzise.

Acesta este format dintr-o amestecătură de combustibil nuclear, nisip, beton și material izolant, denumit de specialiști și corium. Acesta s-a format după ce o „lavă” ce a atins temperatura de 2255 de grade Celsius și a mai ars la 1660 grade vreme de încă patru zile.

Bizarul „Picior de Elefant” este, în continuare, un pericol iminent pentru oricine îndrăznește să se apropie de el, a notat thesun.co.uk.

În doar două minute la expunerea în apropierea lui, omul începea să sângereze. În trei minute, apărea vărsăturile, febra puternică și diareea.

În cinci minute, moartea era sigură. Mulți consideră că „Piciorul de Elefant” este cel mai periculos deșeu al planetei.

Doar două poze au reușit să fie făcute acestui obiect ciudat, fiindcă radioacticvitatea din zonă a alterat imaginile. Din cauza acestui obiect, orașul nu poate fi repopulat, cel puțin nu în următorii 100 de ani.

Dacă s-ar topi și s-ar scurge în pământ, ar putea contamina apa din zonă.

FOTO: US Department of Energy


Tudor Giurgiu a dezvăluit pentru Libertatea tema următorului său film: „Masacrul de la Fântâna Albă, din 1941, când rușii au omorât aproape 3.000 de români”

Citește mai multe despre cernobîl, elefant și picior pe Libertatea.

Comentarii