De Adrian Ilie,

Agenții de la Oficiul Național al Vânătorii și Faunei din Franța cred acum că pisica-vulpe este o specie distincă la capătul unui deceniu de cercetare. ”Pentru noi este o specie sălbatică naturală, care era cunoscut dar nu și înregistrată deoarece este un animal foarte discret, nocturn. Este o descoperire extraordinară, susține Pierre Benedetti, unul dintre angajații Oficiului.

Habitatul pisicii-vulpe se află în munții din Corsica, într-o zonă cu multă vegetație unde felinele sunt la adăpost de principalul lor prădător, vulturul regal. Se deosebește de pisica sălbatică prin dimeniune, 90 de centimetri de la cap la vârful cozii, urechile foarte mari, mustățile scurte și caninii foarte dezvoltați.

”Lungimea și coada le-a adus numele de pisica-vulpe în întreaga insulă”, precizează Benedetti. Ciobanii din zonă vorbeau de multă vreme de acest animal despre care spunea că le atacă iezii și mieii în zona burții, însă cercetările științifice au început abia în 2008 odată cu capturarea accidentală a unui exemplar.

În 2012 s-a identificat și genomul pisicii- vulpe, iar analiza a confirmat că nu este vorba de pisica sălbatică europeană, fiind mai degrabă înrudită cu pisica africană de pădure. ”Ar fi putut sosi în epoca celei de-a doua colonizare umană, adică 6.500 de ani înaintea erei noastre. Dacă această ipoteză se confirmă, originea ei este din Orientul Mijlociu”, a spus Pierre Benedetti.

Citește și:Pisica anului 2018 în Marea Britanie. Theo i-a salvat viața stăpânei sale

Conversația dintre pilotul lui Kobe Bryant și turnul de control. Ce s-a întâmplat cu un minut înainte de accident
GSP.RO

Conversația dintre pilotul lui Kobe Bryant și turnul de control. Ce s-a întâmplat cu un minut înainte de accident

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu