De Adrian Ilie,

Totodată, Domingo a renunțat și la reprezentațiile pe care le avea de dirijat la teatrul liric din Los angeles.

În declarația prin care a demisionat, Domingo a afirmat că acuzațiile care i s-au adus ”au creat o atmosferă în care capacitatea mea de a servi această companie pe care o îndrăgesc atât a fost compromisă”.

Domingo a spus că demisionează ”cu inima grea”, dar o face pentru a se ocupa de înlăturarea acuzațiilor care-i știrbesc reputația.

Demisia survine după ce a fost anulată prezența sa și în reprezentațiile pe care le avea programate la Metropolitan Opera din New York, operă cu care colabora de 51 de ani.

Anterior, Domingo fusese scos de pe afișele teatrelor de operă din San Francisco, Washington și Philadelphia. Pe de altă parte, teatrele europene sunt mai reticente în a renunța la serviciile sale în lipsa unor decizii oficiale privind acuzațiile de hărțuire sexuală.

Recent, Associated Press a publicat mărturiile femeilor care spun că în anii 80 au fost hărțuite de celebrul tenor, care le-a obligat să întrețină relaţii sexuale cu el în schimbul unor slujbe, iar cele care refuzau erau pedepsite din punct de vedere profesional.

Alte femei care nu au dorit să-şi dea numele au invocat „atingeri nedorite, solicitări persistente de întâlniri în particular, apeluri telefonice în mijlocul nopţii şi încercări de a le săruta pe buze”.

Citeşte şi:

Placido Domingo s-a retras din opera „Macbeth” de Verdi, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Placido Domingo se confruntă cu noi acuzații de abuz sexual

Placido Domingo va dirija la Festivalul de la Salzburg în pofida acuzațiilor de hărțuire sexuală, ce au dus la anularea unor concerte în SUA

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste
HOROSCOP

Horoscop 7 decembrie 2019. Taurii sunt năpădiți de gânduri triste