Planeta Kepler-1649c a fost observată prin telescopul spațial Kepler/K2 care a analizat aproape 200.000 de stele timp de patru ani. Interpretarea datelor s-a încheiat acum, iar concluziile astronomilor, prezentate în Astrophysical Journal Letters, arată că planeta Kepler-1649c este cea mai asemănătoare cu Pământul din cele depistate până acum.

“În ceea ce privește dimensiunea și temperatura probabilă, aceasta este cea mai similară planetă cu Pământul care a fost găsită vreodată cu telescopul Kepler”, a declarat coautorul Jeff Coughlin de la Institutul SETI, potrivit Digi24. “Este incredibil pentru mine că am găsit-o acum, la șapte ani de la colectarea datelor”.

Noul Pământ se află la 302 ani-lumină distanță, în constelația Cygnus. Planeta orbitează în jurul unei stele care nu este vizibilă de pe Pământ, numită Kepler-1649.

Această lume intrigantă și îndepărtată ne oferă o speranță și mai mare că un al doilea Pământ se află printre stele, așteptând să fie găsit”

Thomas Zurbuchen, Departamentul de Știință al NASA:

Acea stea este mult mai mică decât Soarele nostru, dar primește aproximativ 75% din lumina solară a Pământului. Kepler-1649c este de 1,06 ori mai mare decât Pământul și se învârte în jurul soarelui său la fiecare 19,5 zile, potrivit noii lucrări.

Au mai existat și alte planete asemănătoare cu Pământul care au fost observate și care, teoretic, să poată fi locuite, dar nici una cu un grad de similaritate atât de mare. TRAPPIST-1f sau Teegarden sunt apropiate de mărimea Planetei Albastre, iar TRAPPIST-1d și TOI 700d, de temperatura sa medie.

Sursa foto: NASA

Citeşte şi:

Mai multe țări europene încep să ridice restricțiile de astăzi. Germania redeschide magazinele, Norvegia – grădinițele, iar Polonia – parcurile

Concerte în fața azilului de bătrâni și cadouri pentru izolați. Cum arată carantina într-o localitate izolată din nordul Islandei. Primarul-epidemiolog: „Vremurile grele scot ce e mai bun din oameni”

Spitalul Județean Bacău este aproape de depășirea capacității de internare a bolnavilor de COVID-19. 63 de paturi, ocupate

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit