Mergi direct la conținut »
PMP și USR depun moțiune simplă pe Sănătate; Se cere demisia ministrului Florian Bodog
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PMP și USR depun moțiune simplă pe Sănătate; Se cere demisia ministrului Florian Bodog

PMP și USR depun moțiune simplă pe Sănătate; Se cere demisia ministrului Florian Bodog

PMP, sprijinit de USR, va depune o moţiune simplă pe Sănătate în care va cere demisia ministrului Florian Bodog, a declarat luni liderul grupului PMP de la Camera Deputaţilor, Eugen Tomac. Moţiunea simplă are patru teme: vaccinurile, cele 3.000 de ambulanţe din programul de guvernare, lipsa de autorizare a spitalelor şi exportul paralel de medicamente.

De Valentina Postelnicu,

„Observăm că PSD se află într-un continuu exerciţiu de imagine şi imaginaţie. O să îl ajutăm pe domnul Dragnea şi o să îi dăm o soluţie în ceea ce priveşte remanierile din Guvern, dacă tot vrea să şi le facă. Observăm că pentru PSD sloganurile sunt utile doar în campania electorală. Anul trecut le-a promis românilor că medicii vor avea salarii de 3.500 de euro. Observăm că recenta lege a salarizării unitare a amânat această decizie cu o majorare de doar 25% începând de anul viitor. Însă se pare că pentru Ministerul Sănătăţii bugetul de 7 miliarde de euro nu este suficient pentru a fi cât mai predictibili în ceea ce priveşte achiziţionarea de vaccinuri şi, mai mult decât atât, haosul din Sănătate pare să nu ia sfârşit. Avem suflete nevinovate care decedează din cauza incompetenţei şi ăsta e un motiv extrem de temeinic pentru ca Opoziţia să îşi facă rolul de Opoziţie în Parlament şi venim cu o moţiune simplă prin care cerem ministrului Sănătăţii să plece”, a spus  Eugen Tomac, la Parlament.

El a precizat că moţiunea este susţinută şi de USR, iar PNL urmează să aibă marţi o şedinţă în care să hotărască dacă va fi alături în acest demers.

Close
Închide
  Close