MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 21:15 , de Mihaela Grădinaru

Start la sezonul sporturilor de iarnă, în Poiana Braşov! Cât costă telecabinele, închirierea echipamentelor și lecțiile de schi

Distribuie

Iubitorii sporturilor de iarnă şi turiştii pot schia în Poiana Braşov, începând din acest weekend, când se vor deschide patru pârtii principale. Stratul de zăpadă măsoară între 50 cm şi 80 cm.

Salvamont Poiana Braşov a anunţat că vor fi deschise în totalitate pârtiile Bradu, Stadion şi Drumul Rosu şi parțial pârtiile Lupului (fără „S”-ul mare), Sulinar (partea superioară până la zidul Mare) şi Subteleferic (partea superioară până la pilonul 2).

De asemenea, vor funcţiona telecabina Kanzel şi telegondola, telescaunul Ruia şi Lupului, precum şi teleschiurile Bradu şi Stadion.

Tarifele la transportul pe cablu au crescut cu aproximativ 5% faţă de anul trecut. Prin urmare, o urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă acum 25 de lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copiii între 6 şi 12 ani. În cazul în care este preferată varianta urcare/coborâre, atunci prețurile sunt 35 de lei pentru adulţi şi 20 lei pentru copii.

În ceea ce priveşte accesul cu cartele cu puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină, de 10 puncte, este 45 de lei pentru adulţi şi 25 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 de puncte, este 570 de lei pentru adulţi şi 300 de lei pentru copii.

Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 150 de lei (85 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon, consecutive sau nu, 1.050 de lei (650 de lei pentru copii).

Turiştii care vor să închirieze echipament de schi (clăpari şi schiuri) trebuie să scoată din buzunar între 40 şi 60 de lei, un echipament de snowboard (boots şi placă) costă 40-50 lei, iar preţul unei sănii este de 10-20 de lei.

Unele centre de închiriere oferă bonus, pentru copii, cască de protecţie, iar altele percep un tarif de 10 lei/cască.

Lecţiile de schi costă de la 50 de lei/persoană/oră, dacă grupul este format din minimum patru persoane, 100 de lei dacă este o singură persoană, 150 lei pentru două persoane/oră şi 180 lei pentru trei persoane/oră. Aceleaşi preţuri sunt şi pentru lecţiile private de snowboard.

FOTO: HEPTA

Citește mai multe despre Poiana Brasov și salvamont pe Libertatea.

Comentarii