„Având în vedere informaţiile apărute în spațiul public, privind posibila implicare a unor agenți de poliţie, dosarul penal a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Cercetările sunt efectuate de către poliţişti specializați în cauze de violență sub coordonarea directă a procurorilor de la acest parchet”, se arată în comunicatul comun al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi al IPJ Cluj.
10 persoane audiate la Parchet
Până la acest moment, în cadrul anchetei au fost audiate peste 10 persoane în calitate de martori, iar activităţile de audiere continuă, spun cele două insituții.
- Au fost efectuate testări ale comportamentului simulat și au fost ridicate urme de la locul faptei și de pe hainele și corpul unor persoane.
- Au fost identificate și ridicate toate înregistrările video de la faţa locului.
- S-a efectuat și autopsia, la care a participat, alături de procuror și lucrătorii de poliţie, un expert medico-legal desemnat de familia victimei.
Tot pentru corecta informare a opiniei publice, aducem la cunoștință faptul că din cercetări a rezultat că evenimentul din data de 6-7 martie a fost o întâlnire cu caracter privat la care au participat două persoane care sunt angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj. Aceste persoane se aflau în afara orelor de program, nu exercitau activități specifice funcției și nu purtau însemnele specifice autorității publice.
Comunicat comun Parchet – IPJ Cluj:
Chef Adrian Pop, 51 de ani, a ajuns la Urgențe pe 7 martie, în jurul orei 3.00, după ce a participat la o petrecere într-un local din comuna clujeană Apahida. Celebrul bucătar a decedat, ulterior, la spital.
Ancheta va trebui să lămurească ce s-a petrecut la petrecerea respectivă, dacă Pop a căzut sau a fost lovit și a căzut. Mai multi martori au vorbit despre un conflict între chef și unul dintre cei prezenți la chermeză, după un meci de skandenberg.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro