De Delia Marinescu, Alexandra Nistoroiu, Adriana Oprea, Cătălin Tolontan,

Libertatea a rugat Inspectoratul de Poliție Județean Olt, cel care comunică toate informațiile legate de situația de la Caracal, să ofere publicului funcțiile și locurile de muncă ocupate în MAI de polițistul Constantin Pistol.

Pistol este șeful serviciului de Investigații Criminale din Caracal.

Conform documentelor oficiale, polițistul a desfășurat următoarele activități în ziua și noaptea căutării Alexandrei:

1. Pistol a fost informat de dimineață că Alexandra Măceșanu a dispărut.
2. Pistol a fost ultimul om dintre autorități care a vorbit cu Alexandra la telefon.
3. Pistol este singurul care spune că Alexandra i-a indicat nu cartierul Bold, ci Protoșeni.
4. Lui Pistol i-au raportat polițiștii din subordine că Alexandra le-a indicat adresa unui cadastrist, dar pista a fost abandonată.
5. Pistol a condus echipa care a fost noaptea să vadă casa lui Dincă și s-a întors fără să intre.

Răspunsul IPJ Olt este uluitor sau ascunde altceva. În România, de la președintele țării și până la orice funcționar din ministere, agenții naționale, ISU, magistratură sau poliție, fiecare om plătit de la buget este obligat să ofere informații despre CV-ul său, salariul și calificativele primite.

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!
Recomandări

Prezentatoare TV și fostă angajată a unui politician PNL, arestată în SUA!

 

Orice domeniu public se află sub această responsabilitate, mai puțin serviciile secrete.

De altfel, în declarațiile de avere ale polițiștilor cu funcții de conducere sunt trecute locurile de muncă (dar nedetaliate), veniturile și averea.

În cazul lui Constantin Pistol, șefii lui refuză să facă public traseul profesional, motivând că ”datele solicitate de către dumneavoastră se regăsesc în dosarul personal al persoanei vizate”. 

Pentru un om aflat în serviciul public, plătit de cetățeni, ”dosarul personal” e public. Un ordin al MAI, invocat în răspuns și care poartă numărul 14/2016, nu poate fi mai puternic decât o lege. 

Unde a lucrat până acum Constantin Pistol și ce funcții a ocupat, acestea sunt informații publice elementare, de bază în orice țară europeană. Singura excepție, acceptabilă democratic, este dacă Pistol ar fi angajat al SRI, SIE sau al altui serviciu secret. 

Răspunsul complet al IPJ Olt:

Raspuns Legea 544-converted

Invitat la Adriana Nedelea LA FIX, jurnalistul Cătălin Tolontan a oferit mai multe detalii despre refuzul Poliției Olt de a oferi publicului traseul profesional al polițistului Pistol. Urmăriți VIDEO:

Citeşte şi:

Numele „PISTOL” apare ca protector al rețelei de trafic de minore din Caracal într-o stenogramă DIICOT din 2012. Implicat în căutarea Alexandrei, polițistul Constantin Pistol infirmă complicitatea cu gruparea „Cocoș” și spune: „Ca în toată România, fiecare se arde pe fiecare”

Polițistul Pistol a condus echipa care a verificat noaptea casa lui Dincă, dar n-a intrat! Traficanții din Caracal interceptați de DIICOT descriu faptele unui anume PISTOL, complicele lor!

Adriana Nedelea LA FIX: DIICOT spune că dosarul e beton, cu tot cu stenograma cu numele Pistol, iar sentința e definitivă

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală