Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Poluare în India. Toate școlile au fost închise timp de trei zile

Poluare în India. Toate școlile au fost închise timp de trei zile

Poluarea a atins cote alarmante în capitala Indiei. Vizibilitatea este extrem de redusă, în urma poluării care s-a abătut asupra orașului New Delhi. De astfel, cetățenii ies pe străzi doar cu fețele acoperite, pentru a nu avea probleme grave de respirație din cauza smogului, relatează BBC News.

Capitala Indiei a fost învăluită într-un nor gros de fum de la festivitățile dedicate marii sărbători hinduse Diwali, din weekend-ul trecut, iar situația a devenit alarmantă. Astfel, ministrul-șef din New Delhi a anunțat că toate școlile vor fi închise timp de trei zile. Inițial, măsura fusese anunțată doar pentru o zi, însă a fost extinsă din cauza poluării excesive.

Mai precis, sâmbătă, aproximativ 1.800 de școli au fost închise,iar cei 900.000 de elevi au rămas acasă.  Cele mai multe școli din India oferă cursuri șase zile pe săptămână, însă sâmbăta cursurile au loc doar o jumătate de zi.

În urma unei întâlniri de urgență, oficialul a promis că va lua măsuri pentru a reduce poluarea. Între timp, toate șantierele au fost închise timp de cinci zile. Totodată, autoritățile vor stropi cu apă arterele principale, pentru ca praful să nu se mai ridice.

În plus, oamenii au fost sfătuiți să nu iasă din case, decât dacă este cu adevărat necesar, dar și să lucreze de acasă dacă este posibil. Cu toate acestea, sute de oameni au ieșit pe străzi cu măști pentru a protesta. Ei au postat fotografii pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #MyRightToBreathe – (dreptul meu de a respira – în trad.)

Măsurile au fost luate după ce indicele PM2.5 (care măsoară nivelul particulelor nocive suspendate în atmosferă) înregistrat în New Delhi a fost de 90 de ori mai mare decât nivelul considerat sigur de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Foto: EPA

Close
Închide
  Close