Mergi direct la conținut »
Ponta anunţă o coaliție electorală de centru-stânga, pentru susţinerea unui candidat la prezidenţiale: "Dacă va candida Dragnea, va fi blat cu Iohannis"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ponta anunţă o coaliție electorală de centru-stânga, pentru susţinerea unui candidat la prezidenţiale: "Dacă va candida Dragnea, va fi blat cu Iohannis"

Ponta anunţă o coaliție electorală de centru-stânga, pentru susţinerea unui candidat la prezidenţiale: „Dacă va candida Dragnea, va fi blat cu Iohannis”

Fostul premier Victor Ponta, lider al formaţiunii Pro România, spune că va susţine, la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, formarea unei coaliții electorale de centru-stânga, în afara PSD-ului. Astfel, candidatul coaliţiei ar urma să intre în turul doi, cu preşedintele Klaus Iohannis.

De Valentina Postelnicu,

Un tur 2 al alegerilor prezidențiale în care s-ar confrunta Klaus Iohannis și Liviu Dragnea sună foarte rău, a declarat Victor Ponta, la Digi24.

„Liviu Dragnea nu poate să fie candidatul celor de centru-stânga, pentru că nu are absolut nimic în comun. Sigur, e șeful unui partid care are această denumire, dar prin comportamentul său, prin averea pe care o are, prin politicile naționalist-populiste pe care le promovează, n-are nicio legătură. Și atunci, am discutat cu mulți colegi, oameni care sunt de centru, de centru-stânga, dar care cred că o societate democratică din Statele Unite, Europa și România trebuie să aibă niște reprezentanți adevărați ai ceea ce înseamnă dreapta, stânga și care se confruntă în bătălie, așa cum este cea pentru prezidențiale, și cred că singura soluție – și eu o voi susține – este aceea ca toți cei care suntem și ne considerăm social-democrați să găsim un candidat, să-l susținem, un candidat care să intre în turul 2 cu Klaus Iohannis”, a spus Ponta.

El arată că, „dacă va candida Dragnea, e un blat”.

„Toată lumea va ști că va fi ca în 2000: o să mergem toți să-l votăm pe Iohannis, să nu iasă Dragnea, ceea ce nu se dovedește niciodată soluția cea mai bună. Asta e previziunea mea și am și experiența necesară, am și capacitatea și cunoștințele politice și mai am un avantaj: eu nu voi candida în acest an 2019 și atunci pot să nu fiu interesat în mod direct, dar pot să fiu cel care coagulează tot ceea ce înseamnă forțe politice și votanți de centru-stânga pentru a susține un candidat de centru, un candidat onest, un candidat normal, care să se lupte, sigur, în turul 2 cu domnul Iohannis”, a explicat fostul premier Victor Ponta.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

Victor Ponta afirmă că acest candidat al coaliţiei nu trebuie să fie neapărat membru de partid, ci trebuie să fie o personalitate „în primul rând cu un grad de cultură, de educație și cu niște valori care să fie europene”.

„În Europa, chiar dacă stânga sau centru-stânga nu mai are succesul pe care îl avea înainte, este necesară această bătălie de idei și de proiect”, crede liderul PRO România.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Pe de altă parte, Victor Ponta îl avertizează pe Klaus Iohannis că și dacă va mai câștiga un mandat, acesta nu va fi deloc ușor, pentru că se va confrunta cu o criză economică poate mai gravă chiar decât cea din 2010. „Vorbind foarte rece, foarte rațional, ce-și dorește dl. Iohannis? Să-l aibă pe Dragnea în turul 2, nu? Dar eu cred că și dacă va câștiga un al doilea mandat de președinte, va avea în față situația pe care a avut-o Traian Băsescu în 2010: și anume o criză pe care toți cei care au mintea la ei, ochii deschiși și urechile deschise o văd și o simt. (…) Or , dl. Iohannis nu cred că vrea să fie președinte în al doilea mandat peste o țară care trece printr-o criză economică și politică, poate chiar mai gravă decât cea din 2010”, a spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Pensiile speciale au explodat, în 2018. Zeci de mii de beneficiari, pensii care ajung şi la 20.000 de lei, pe lună, pentru foştii procurori, judecători, militari, poliţişti şi parlamentari

Close
Închide
  Close