07 Dec. 2017 21:28 , de Cristian Simion

Pop recunoaște că elevii învață după manuale depășite: ”Într-unul gimnazial scrie că urmează să intrăm în UE”

Distribuie

Ministrul Educației, Liviu Pop, recunoaște că elevii români învață după manuale învechite și în baza unor programe care nu prea mai au de-a face cu învățământul modern. Ministrul nu-i menajează nici pe colegii săi, cadre didactice, spunând despre corpul profesoral că ”nu e adaptat la noile programe, este adaptat, dar la alte programe”.

Uluitor exemplu a dat ministrul Educației joi: Liviu Pop a povestit că există la ciclul gimnazial un manual care îi învață pe elevi că România urmează să intre în Uniunea Europeană, din care facem deja parte de un deceniu.

'Vom avea în 2019 rescrisă toată programa școlară pentru că astăzi avem manuale în care, știți și dumneavoastră, urmează la geografie să intrăm în UE, pentru că așa scrie într-un manual gimnazial, dar noi suntem intrați de vreo 10 ani', a spus Liviu Pop.

El a vorbit fără menajamente și despre colegi de-ai săi, profesori, care sunt blocați într-o altă eră atunci când vine vorba despre sistemul educațional. Referindu-se la corpul profesoral, Liviu Pop a spus: 'Nu e adaptat la noile programe, este adaptat, dar la alte programe'.

El a mărturisit că, deși pentru clasa a cincea s-a adoptat o nouă programă școlară, profesorii au avut parte doar de o 'formare rapidă la nivelul Inspectoratelor școlare'.

'Pentru că nu s-a gândit cineva, la nivel de minister, să pună o formare la nivel național, s-a făcut  zonal, s-a lăsat presiunea pe inspectoratele școlare' explică ministrul.

Liviu Pop promite programe școlare noi până în anul 2019.

Citește și: VIDEO/ Cum sunt tăiate pădurile României. Masacrul din parcurile naționale

Loading...
Comentarii