Mergi direct la conținut »
Cum arată portretele oficiale ale lui Barack și Michelle Obama
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cum arată portretele oficiale ale lui Barack și Michelle Obama

Cum arată portretele oficiale ale lui Barack și Michelle Obama

Barack și Michelle Obama au participat la prezentarea portretelor lor oficiale de la Smithsonian's National Portrait Gallery în Washington DC, scrie BBC News.

Barack Obama a fost impresionat de portretul său, realizat de Kehinde Wiley, un pictor cunoscut pentru lucrările sale cu persoane afro-americane, și a spus că l-a surprins destul de bine. Soția sa, Michelle Obama a fost pictată de către Amy Sherald, un alt artist de culoare, ale cărei lucrări vorbesc în general despre dreptatea socială.

Cele două picturi  vor fi expuse în Galeria Națională a Portretelor, acolo unde se află tablouri care îi repărezintă pe majoritatea membrilor familiilor prezidențiale americane.

Barack Obama, care a fost președinte al Statelor Unite din 2009 până în 2017, a declarat că „Nimeni din arborele meu genealogic, din câte știu eu, nu a avut făcut un portret”. El a glumit că fotografile din albumele de la sfârșitul școlii sunt cel mai apropiat  lucru de asta.

Fostul președinte american, care a fost intervievat recent chiar de prințul Harry, a apreciat pictura realizată de Amy Sherald pentru felul în care a surprins ”căldura” soției sale.

Michelle a lăudat lucrara care o reprezintă și a spus că ”Mă gândesc la toate fetele de culoare care vor veni si vor vedea pe cineva care arată ca ele pe peretele acestei mari instituții americane. Și știu ce fel de impact va avea asupra vieții lor, pentru că eram una dintre fetele acelea”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Wiley l-a pictat pe Barack Obama în culori strălucitoare stând pe un scaun într-o grădină, în timp ce Sherald a pictat-o pe fosta primă doamnă în tonuri pale pe un fundal simplu.

„Faptul că sunt primul pictor afro-american care picteaza primul președinte afro-american al Statelor Unite a fost absolut copleșitor”, a spus Wiley emoționant.

Printre participanții la ceremonia de dezvelire a tablourilor au fost și Steven Spielberg și Tom Hanks.


Citește și: O mare suprafață din Pădurea Băneasa, scoasă la vânzare pe OLX. Ce ar putea să ”crească” în locul copacilor


Close
Închide
  Close